Колко често трябва да правим секс

Колко често трябва да правим секс и имат ли предел човешките възможности. Всеки нормален човек се е питал колко често трябва да се прави секс и какви са последствията при пълна липса или прекомерна злоупотреба.

В отговорите си отделните изследователи дават различни препоръки, но все пак има достатъчно общи факти, за да се отсеят от тях най – важните съвети.

На първо място трябва да уточним, че еднозначен отговор няма. Всеки отделен индивид е със свои собствени особености и възможности, съобразно които трябва да определи сексуалната си диета. Така например има мъже и жени, които са в състояние да го правят по два пъти на денонощие 365 дни в годината, но има и такива, на които е нужна цяла седмица за възстановяване след най – обикновен стандартен сеанс.

 Широко разпространено е схващането, че е уместно да се прави секс по пет пъти всяка седмица. Това е оптималната честота, която гарантира поддържане на добра сексуална кондиция и в същото време не води до изтощаване на организма. Редовното прочистване на каналите спомага за поддържане на физическото и психическото равновесие.

 От друга гледна точка, тоталната липса на желание за секс със сигурност е мощна аларма, че нещо в организма ви не е наред. Това може да е индикация за някакво болестно състояние, прекомерна преумора, депресия или огромно нервно напрежение. При всички положения, ако забележите рязко намаляване на мерака сравнено с обичайното за вас състояние, незабавно потърсете специализирана помощ.

 Не на последно място всеки трябва да разбере, че сексът в чистия му вид е нещо естествено и няма нищо срамно да се говори за него. Важно е да запомним, че прекомерното отдаване на сладострастие ще изтощи и ще ни направи слаби, като това се отнася в еднаква степен и за жените, и за мъжете. От обратната страна, пълното въздържание може да ни довлече други здравословни проблеми, които въобще не са приятни.

 В крайна сметка, водещи сексолози препоръчват, да правим секс от три до пет пъти на седмица. Това обаче не трябва да се възприема като закон и ако имаме желание за повече буйство или по – голяма почивка в определени периоди, можем напълно спокойно да послушаме желанията на тялото.

Свързани статии

Back to top button