Как да отслабнем с 20 килограма за три месеца

Много от нас страдат от излишни килограми. Това ни кара да пробваме различни методи и диети, да експериментираме с хапчета и сиропи за отслабване.

Лошото е, че в доста случаи те не само не дават очаквания резултат, но и създават сериозни рискове за нашето здраве. Ще ви предложим ефективна и доказана диета с разделно хранене, с чиято помощ гарантирано можете да свалите голяма част от ненужното тегло, без да се мъчите с глад или да тровите тялото с лекарства. Просто трябва да спазвате определените правила и все пак да проявите малка доза воля и инат.

 Преди да пристъпите към каквото и да било, съветваме ви да се консултирате с вашия личен лекар. Това важи с особена сила за хората, които страдат от някакви хронични заболявания. Също така не е лоша идея в първия ден да измерите с точност личното си тегло, обиколката на бедрата, ханша и талията. Тези данни ще бъдат вашата стартова точка и с тяхна помощ ще може да регистрирате постигнатите резултати, което ще ви стимулира да продължавате напред и да не се отказвате.

 Диетата е с продължителност от около три месеца и през цялото време трябва да изпивате минимум по два литра вода всеки ден, както и да се храните най – малко по четири пъти. Задължително е да спазвате точно предписанията и да не се изкушавате от непозволените в определените периоди храни.

Същността на диетата е, че в продължение на вашите три месеца, трябва да редувате четирите основни видове хранене за по един ден. Също така абсолютно забранено е да се приемат мазни или пържени храни, защото те ще намалят в пъти положителния ефект. Нека да започнем.

Ден 1 – Протеинови храни

През този ден можете да ядете на воля всякакви богати на протеини храни, които обаче трябва да бъдат варени и / или в краен случай печени. Това са почти всички видове меса, риба, мляко, яйца. За гарнитура можете да си приготвите зеленчукова салата.

Ден 2 – Варива

За деня на варивата пригответе постни ястия от боб, леща, грах, ориз, картофи, соя и др.

Ден 3 – Въглехидратни храни

Това е най – приятният ден от диетата, защото на воля ще можете да задоволите жаждата си за сладко. Смело похапвайте торта, шоколад или сладолед, пригответе си вкусна пица или спагети със сос. Единствено, никоя от храните не трябва да съдържа протеин. Все пак ви съветваме да не прекалявате, защото излишните количества въглехидрати се натрупват в тялото под формата на мастни депа.

 Ден 4 – Плодове

През този ден може да консумирате само пресни или сушени плодове, както и различни видове ядки и семена.

 Тъй като през цялото време на диетата не се лишавате, а си похапвате добре, е задължително всеки 29 – и ден да бъде разтоварващ. Тогава се пие само вода и нищо друго.

 За по – добър и бърз ефект при прилагане на диетата е хубаво да започнете да спортувате. Нещо което ви е приятно като например каране на колело, тичане в парка, йога или фитнес. Защото всички знаем, че спортът е здраве, а здравето крепи човека.

Свързани статии

Back to top button