Искам да отслабна и знам къде да го направя

Може ли да се отслабва с удоволствие?

Как да стане без дълги изтощителни диети, които ви карат да намразите света и без да проливате литри пот във фитнеса? А на всичкото отгоре възможно ли ефектът от свалянето на излишните килца да е дълготраен? Повечето жени и много мъже с наднормено тегло са скептични към положителните отговори на тези въпроси. За разлика от тях аз не само искам да отслабна, но и знам къде да го направя. Доброто място за тази цел е петзвездната клиника ЛъкиФит в Банско. Там ефективното отслабване може да се комбинира с антистрес и детокс терапия. Най-важното е, че свалянето на килограмите става здравословно, без да подлагате организма си на гладуване. Това, разбира се, няма да се случи без движение. Но за разлика от еднообразните изморителни тренировки, физическите активности в този случай освен ползи носят и удоволствие, защото програмата предвижда езда, йога, преходи в планината, танци, зумба и прочие забавления.

Програмата за отслабване не само не ви подлага на глад, а е и доста щедра, защото храненето е четири пъти на ден. Ефектът идва от нискокалоричността на продуктите и балансираността на режима, за който се грижи квалифициран диетолог. Менюто може да бъде избирано между варианти с 1 100 ккал или 1 400 ккал. Това зависи от индивидуалните ви телесни показатели и желанията ви. Вегетарианците и веганите също могат да задоволят специалните си хранителни предпочитания. Целта е да се редуцира теглото с дълготраен ефект, като се намали общото приемано количество храна, но това да стане без гладуване и лишаване на организма от жизнено важни нутриенти.

Освен че съдържа полезни вещества, менюто включва разнообразни и много вкусни ястия, приготвени с био продукти от региона. За да се премахнат токсините, пестицидите и тежките метали, плодовете и зеленчуците се озонират преди употреба, като се киснат 2 часа във вода, а варивата се киснат дори цяло денонощие. През цялото време е осигурена трапезна и жива вода. Денят започва с фреш от ябълка, морков и зеолит на прах, който е важна част от диетата. На закуска се похапват овесени ядки, настъргана ябълка, мед, сушени плодове, кисело мляко. Обедното меню ще ви предложи зеленчукова супа и пъстърва с белтък и филирани бадеми. Като междинна закуска ще се подкрепите с плод, а за вечеря например ще получите спанак по флорентински. Колкото и да не ви се вярва, ще има и чаша вино.

Ако не сте чували досега за детоксикиращи бульони, този е моментът не само да разберете какво представляват, а и да пробвате ефекта им. Всеки подложил се на режима за редукция на теглото може по избор да замени за 30 часа храненето с детоксикиращи бульони за по-добър резултат. Целта е да се ускори разграждането на токсините в  най-проблемните места – мастната тъкан.

Лечебна гимнастика

И за да не останете с впечатление, че по време на програмата за отслабване само се яде, да поговорим и за физическите занимания, като не по-малко важни за крайния резултат. Лечебната гимнастика е част от ежедневния режим, с изключение на дните, когато всички се отправят на целодневна екскурзия. За планинските преходи пък всеки може да избере в коя група да се включи – атлети, напреднали или базови. Веднъж седмично има възможност за едно невероятно приключение – конна езда в Рила. Най-релаксиращата част е ползването на закрит био басейн с подводна музика, друг басейн със соли от Мъртво море, джакузи, сауна, парна баня и други места за тотално разпускане.

сауна

За раздвижване може да избирате между зумба и аеробика, а вечерта да се отдадете на народни или латино танци.

Времето, което ще отделите за този здравословен режим, зависи от вашите желания и възможности – 7 или 14 нощувки. Изисква се добро общо здравословно състояние. На всеки, включил се в програмата, се прави медицински преглед, а в първите дни се мери кръвното налягане, пулса и кръвната захар. Извършва се и ехографски преглед на сърцето, кардиограма и консултация с кардиолог.

Програмата е предназначена буквално за всички, които искат не само да редуцират теглото си и да го задържат, но и направо да променят начина си на живот. Няма ограничение за възраст, като единственото изискване е лицата до 18 години да имат придружител. Настаняването е в самостоятелни луксозни студиа с  оборудван кухненски бокс, банята е с вана, а гостите получават халати и козметика.

луксозни студиа

Докато отслабвате здравословно, ще си имате и „колеги”, а нещата, които се вършат в компания, винаги са по-приятни и забавни. Групите  не надвишават 30 човека.

Свързани статии

Back to top button