Жените получават оргазъм докато тренират

Много жени са търсели и търсят начин да подобрят сексуалния си живот въпреки стреса и умората които ни налага съвременната динамика. Едно изследване на екип от Университета в щата Индиана разбулва част от тайните на женското тяло и разкрива, че над 50 % от жените са достигали до неволен оргазъм по време на тренировка във фитнес.

Специалистите определят сексуалното удоволствие в залата като необичаен страничен ефект, който ги е накарал да извършат задълбочено проучване на въпроса. Интересно е, че жените които са изпитвали върховно блаженство по време на тренировка не са мислили за секс преди или по време на упражненията.

Най – често дамите изпитвали силен оргазъм докато вдигат тежести или правят спининг (каране на колело в зала). Безспорният фаворит по достигнат брой задоволени жени обаче държи упражнение за коремните мускули, което се прави на специален уред, наречен „стола на капитана”.

За да го изпълните, трябва да седнете в стола и да подпрете предмишниците си на определените за това подложки, които са позиционирани под прав ъгъл. Започвате да повдигате коленете си до гърдите, след което отново спускате краката до изходно положение.

В изследването са участвали няколко стотици жени, на възраст между 18 и 63 години които твърдят, че са изпитвали повече от десет пъти оргазъм или сексуално удоволствие по време на тренировка. Близо 80 % от анкетираните заявяват, че най – често кръвта им започвала да кипи при натоварване на коремните мускули. Особено популярно сред тях било и упражнението „колело”, при което имитирате въртене на педали във въздуха, докато лежите по гръб.

Особено интересен е факта, че в момента на възбудата повечето жени не са имали сексуални фантазии, не са били привлечени физически и от някой атрактивен атлет в близост до тях. Категорични са, че дори психическата им нагласа не е била въобще на еротична тематика. Това навежда учените над мисълта, че отговорът на загадката явно се крие в активирането на определени мускулни групи.

„Тези факти са интересни, защото от тях може да се направи извод, че оргазмът не е задължително сексуално събитие. Имаме възможност да научим много за основните процеси в женското тяло, а експериментът явно показва, че физическите упражнения имат потенциала да подобрят рязко сексуалния живот на жените” – каза лидерът на изследването Деби Хербеник.

За първи път подобни симптоми са забелязани у трениращи жени още през 1953 година, но тогава изследванията били набързо претупани, защото темата била табу в онези години.

Автор: Илко Борисов

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button