Секс или правене на любов

Сексът е само и единствено животински акт на съвкупление между два или повече индивида, правенето на любов е коренно различно, въпреки че в крайна сметка финалът е еднакъв

За различията между обикновенния секс и страстта. Има ли разлика между стандартния секс и правенето на любов? В различни моменти от своя живот, този въпрос си задават милиони хора по целия свят. Някои от тях успяват да намерят правилния отговор сами, но за други това е непосилна задача. Изследване на американски автори доказа, че между двете понятия има съществено разминаване, въпреки варирането в гледните точки на мъжете и жените.

Според основните определения сексът, е само и единствено животински акт на съвкупление между два или повече индивида. Най – често се прави за задоволяване на природните инстинкти за продължаване на рода или срещу заплащане, когато става въпрос за предлагана от професионалисти услуга.

Правенето на любов е коренно различно, въпреки че в крайна сметка финалът е еднакъв. В него партньорите обаче освен сексуална страст влагат и силни лични чувства, което го превръща в акт на духовно свързване и почти винаги завършва с безкористно влюбване.

Интересно е, че представителите на двата пола възприемат нещата по различен начин. За повечето от мъжете сексът и правенето на любов са едно и също. Психолозите обясняват това им виждане с по – реалистичния поглед, тъй като са свикнали да оценяват преди всичко технически крайния резултат от дадено действие. Така повечето от тях твърдят, че им е все едно защо например съпругата им е изневерила, защото независимо от причината резултатът ще бъде един.

Не така стои въпросът при дамите. Обичайно, техните мисли са оцветени в розово и обичат да влагат чувства в сексуалното отношение. На първо място това се дължи на тяхната по – нежна духовност и романтична нагласа. Втората причина обаче е чисто техническа и според специалистите се дължи на факта, че когато обичат просто се възбуждат повече.

Според американците, основните препоръки към наследниците на Марс и Венера могат да се заключат в няколко изречения. Мъжете преди всичко трябва да проумеят, че техните половинки възприемат секса и любовта по различен начин, и в крайна сметка да подхождат по – кавалерски към дамата на своето сърце. Жените пък трябва да разберат, че не всеки път техният съпруг или приятел е в състояние да изпада в сърдечен колапс при видът им и съответно да го приемат такъв, какъвто е.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button