Кога е най-подходящото време за фитнес

Сред основните фактори определящи максималния ефект от тренировките за отслабване е часовият пояс, който сме избрали.

Освен физическата активност и правилното изпълнение на упражненията, подходящото време за фитнес също е определящо за крайния успех. Специалисти разкриват, че трябва да сме изключително внимателни при избора на правилния час и преди всичко да усетим кога клетките са склонни да се освободят от излишните мазнини.

Неписано правило е, че най – добре е тренировъчните занимания да се провеждат около час след ставане от сън. Тогава тялото е отпочинало достатъчно, а освен това не е затрупано от нова порция храна. Рано сутрин жлезите отделят повече хормони, което също спомага за изгарянето на мазнините.

Естествено, не всеки от нас има възможност да тренира в най – подходящото време за фитнес или крос в парка. За да постигнем максимален ефект, трябва да спазваме някои простички правила, които ще доведат усилията ни за отслабване до успешен край.

Първото и може би най – важно от тях е никога да не се тренира непосредствено след хранене. Погълнатата храна не само ще ви докара стомашни болки и цял куп други неприятни усещания, но и ще възпрепятства естествения процес по изгаряне на излишните мазнини.

Второто правило гласи, че всеки трябва да избере най – правилното време за фитнес сам за себе си. Всеки отделен организъм е различен. Все пак спортните специалисти препоръчват това да става между седем и осем часа сутринта, когато нивата на адреналина са най – високи. Тонизиращата тренировка ще ви зареди с енергия за целия ден и ще ви накара да се чувствате по – добре. Ако все пак нямате възможност да играете упражненията за отслабване в този часови пояс, най – добре е това да стане в късния следобед – от 4 до към 7 вечерта.

Според третото правило за здравословен живот, отлична идея е да заменим пътуването с автомобил или обществен транспорт до работното място с ходене пеша или велосипед. Това на практика също е тренировка и въпреки по – лекия вариант е в пъти по – добре, отколкото да стоите по цял ден на едно място.

Четвъртият закон за отслабване е да не приемаме храна и голямо количество течности непосредствено след фитнес упражненията. Добре е да се изчака от половин до един час преди да се нахвърлим върху храната, а ако спазваме някаква специална диета – да устоим на всички останали изкушения. Ако искаме да сме слаби, категорично забранено е храненето пред телевизора или компютъра.

Свързани статии

Back to top button