Интимният живот по време на бременност

Много бъдещи родители се чувстват притеснени от промените в интимния живот, които естествено съпътстват настъпването на бременността. Доста често дори и консултацията със специалист не дава точен отговор на въпроса, дали е позволено да правим секс в този период и как това би се отразило на плода.

Учени споделят, че преди всичко износването трябва да се възприема като нормален биологичен процес. Изхождайки от тази гледна точка, не би следвало партньорите да се ограничават от вълнуващи моменти, докато очакват бъдещата си рожба.

Освен това, сексът не е само полово сношение между партньорите, а също така игра на допир, размяна на ласки и така нататък. По отношение на същинската част, много важно условие е винаги да се избират подходящи пози, при които да не се оказва директен натиск върху корема.

Друг основен момент е и емоционалното състояние на бременната жена. Винаги трябва да помним, че за правилното развитие на бебето е от изключителна важност майката да се чувства добре. Една хубава прегръдка на бъдещия татко може да донесе чувство за закрила и увереност на цялото бъдещо семейство.

Активният сексуален живот следва да се ограничи, ако са установени някакви медицински проблеми съпътстващи износването на плода. Но дори и тогава еротичните и интимни преживявания не са опасни, тъй като отношенията между двойката не се свеждат единствено и само до грубо сношение. Животът им би станал по – вълнуващ, ако в интимните си игри проявят достатъчно свобода и въображение, без да се стига до традиционния секс.

Очакването на дете е незабравим момент в отношенията на родителите и поради това би било тъжно, ако те се отчуждят заради лекарски недомислия и предразсъдъци. Еротичните преживявания помагат на двойката да се чувстват сигурни един в друг. А жената от своя страна няма да преживява бременността, като ограничаване на нейната сексапилна привлекателност.

Свързани статии

Back to top button