Бременност или грип

Една двойка започва планирането за зачеването на дете и се сблъсква със симптомите на бременността. Въпреки че повечето признаци на бременност сe

 оприличават като „дискомфорт“, майките рядко
се отвращават от тях. Напротив, тези „сладки неудобства“ напомнят на майката за ценния дар, който тя подхранва в себе си.
Признаците на бременност варират при жените от гледна точка на тяхното начало и край. Процесът на имплантация на ембриона към стената на матката се извършва около 8 до 10 дни след овулация. Симптомите на бременност може да се появят понякога още 3-4 дни след този процес, или няколко седмици след това. Съществуват и някои изключително щастлив жени, които не изпитват дискомфорт по време на бременността.
Има няколко аспекта, които трябва да се разгледат по отношение на симптомите на бременността. Повечето знаци са подобни на тези, които се случват преди менструация. Следователно, съществува вероятност от объркване. Също така, жена имаща подобни симптоми, може да не е бременна. Ето защо единствения начин да се уверим в първите признаци на бременността са уринните и кръвни тестове.
Много често симптомите са грипоподобни. В грипоподобни симптоми се включват лека треска, главоболие, болки в тялото и умора. Основната причина за поява на тези симптоми е хормонални промени в организма на бременната жена. По време на бременността нивото HCG се увеличава от нула до 250 000 MIU/мл в рамките на период от 12 седмици. Нивото на прогестерон в организма, също се увеличава. Тези хормонални промени правят тялото апатично и на моменти може да доведе до вдигане на телесната температура.
Понякога, някои допълнителни знаци заедно с грипоподобни симптоми може да бъдат показател за по-голям проблем. Грипоподобни симптоми, придружени със загуба на апетит, гадене, повръщане и диария, тъмно оцветяване на урината и слабо движение на червата, болки в стомаха, пожълтяване на кожата и бялото на очите, жълтеница или чернодробни оплаквания, биха могли да бъдат симптоми на хепатит Б. Грип заедно с втрисане, диария, гадене, главоболие и силно схващане на врата може да означава, листериоза и токсоплазмоза. Това са бактериални или паразитни инфекции, причинени главно в резултат на консумация на сурово месо. Съществува риск от тези инфекции да се прехвърлят и на детето. Тези проблеми могат да бъдат открити чрез кръвни тестове, и изискват лечение с антибиотици.
Източник: Оnlinemedicinetips

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button