Даряване на ембриони

При тази процедура, ембрионите за даряване са от двойки в програмата ин витро, които са пожелали да дарят за репродуктивни цели същите.

Преживяемостта след размразяване на замразени ембриони е 70-80%. 

Даряване на ембриони
Даряване на ембриони

Дарението на ембриони може да се изплзва когато и двамата партньори имат репродуктивни проблеми довели до безплодие. 

Съществуват банки за ембриони, така, че тези двойки се добавят към списъка на чакащите и се информират, когато ембрионите станат достъпни за дарение.

Ембрионите обикновенно са от двойки провели оплождане в ин витро програма, които не искат да им бъдат върнати всички и дават своето разрешение за дарение на останалите ембриони. Обикновено това са двойки, от които множество ембриони са били извлечени по време на един цикъл IVF, но които, въпреки че все още имат замръзени ембриони, вече не желаят да провеждат процедура по асистирана репродукция.

За да се осъществи дарение, ембрио-донорите трябва да отговарят на много медицински и правни изисквания, необходими за гаметното дарение и също трябва да подпишат формуляр за съгласие, с който се отказват от евентуални бъдещи действия за бащинство и приемане с нестопанска цел естеството на акта.

Подобно на донорите на яйцеклетки, ембрио получателките или т. нар. реципиентки също трябва да се подложат на хормонално-заместителна терапия, за да се гарантира, че ендометриумът е адекватно подготвен за предстояща имплантация.

След провеждане на определени изследвания, трансфер на ембриони може да бъде насрочен. За това е необходимо нивата на хормоните да потвърдят най-подходящия момент за извършване на трансфера.

Стартирането на програмата за дарение започва с първоначална консултация с гинеколог.

Един коментар

  1. Имаме 3 ембриона които ни останаха след инвитро процедура. Готови сме да ги дарим ако има желаещи.

Back to top button