Проблеми на бременността

Анестезия през първи триместър

Най-хубавото нещо което можете да направите след като разберете че сте бременна е ако е възможно да избегнете всякаква медицинска намеса. Това е особено важно за първия триместър на бременността. Става въпрос за намеса която не е спешна или наложителна и е извън контрола на бременността.

Трябва да бъдете много по-внимателни за вашите лекарства, които приемате. Някои лекарства, които може да се приемат нормално преди бременността, сега могат да бъдат фатални за нероденото бебе. Избягвайте операция с анестезия, ако не е спешно или животоспасяващо. Въпреки това, не всички бременни жени могат да избегнат операция и анестезия.

По принцип, анестезиологията обикновено е безопасна. Има значително отрицателно въздействие обаче анестезията на бременната жена в хирургията. По време на операцията, кислорода и притока на кръв трябва да бъде контролиран и поддържан. Кислородната сатурация и спад на кръвното налягане може да бъде много вредно за плода и майката. От анестезия може да се повлияе сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната система, лекарите трябва да следят за неочаквани травми. Въпреки това, лекарите като цяло признават, че интравенозни анестетици са безопасни за повечето бременни жени.

Друг негативен ефект на анестезия е възможността за преждевременно раждане. Ето защо често анестезиолози отлагат операция, докато жената влезе във втория или третия триместър. Ако операцията е абсолютно необходимо, се препоръчва прилагането на регионални анестетици за да се намали рискът за бебето.

Имайте предвид, че всяка операция е уникална и различна. Ако се притеснявате, консултирайте се с анестезиолог или акушер за допълнителна информация.

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close