Цветна бременност

Цветна бременност е една от водещите теми сред жените, които имат желание да станат майки.

Причината за това е, че за нея има твърде оскъдна информация  и се знае много малко какво всъщност представлява, кои са причините за нейното настъпване и какви рискове носи.

Всъщност, медицински термин „цветна бременност” не съществува и това наименование е въведено в жаргонния език от обикновените хора.

Иначе тя е наличие на менструален цикъл при жена, която носи плод в утробата си. Въпреки че в повечето случаи при такова развитие на нещата менструацията спира напълно, има случаи в които продължава да се появява в обичайното време.

Между редовния цикъл и кръвотечението на бременна жена обаче има някои съществени разлики. Основно то е по – краткотрайно и оскъдно, обикновено е с по – блед цвят.

Появата на една такава бременност при някои жени е безобидно състояние. Те реално нямат медицински проблем и кръвотечението, което получават в първите два или три месеца спира. Така всичко се развива в рамките на нормалното.

В други случаи цветната бременност може да създаде сериозно неудобство. Жената получава редовен цикъл без дори да подозира, че е заченала.

Тъй като няма желание да става майка, тя не се замисля и не следи тялото си. В такива моменти забременяването може да не бъде констатирано навреме и да се развие до етап, в който премахването на плода ще бъде невъзможно. Затова ако водите редовен сексуален живот, внимателно наблюдавайте тялото си за всички характерни признаци.

Цветната бременност може да е признак на сериозен гинекологичен проблем и да е пряко следствие от него.

Тя се появява най – често в случаите на извънматочна бременност и непосредствено преди спонтанен аборт. В момента в който се усъмните в каквото и да било, не се успокоявайте с мисълта, че това е нормално състояние. Веднага посетете специалист, който да ви прегледа и да ви даде нужните насоки.

Back to top button