Проф. д-р Хайнц Щромер

Проф. д-р Хайнц Щромер

Медицински директор, Акушер – гинеколог, IVF специалист

 

Медицински директор на Виена Ин Витро център.

 

Роден 1964г. във Виена, женен с две дъщери (1996г.).

 

След завършване на средно образование и отбиване на военна служба започва обучение по медицина в Университета във Виена.

 

През 1990г. се дипломира като лекар по медицина, след което работи като асистент и специализант в Института по лечение на стерилитета под ръководството на проф. д-р Файхтингер. Реализира първата бременност след микроманипулационна техника чрез лазер при ин витро процедура.

 

По-късно работи в Клиниката по акушерство и гинекология на Обединената университетска болница на Виена, като създава IVF сектор.

 

През 1998г. придобива специалност по Акушерство и Гинекология.

 

Основава специализирана клиника за консултации на пациентки с многоплодни бременности. Работи едновременно като консултант към фармацевтична фирма Organon Ltd .

 

През 1999г. се хабилитира като професор по акушерство и гинекология (тема на научната работа ”Влияние на различните фактори при лечение на стерилитета чрез ин витро процедури ”).

 

През юни 2000г. заедно с проф. д-р Андреас Обруца основават частна ин витро клиника Kinderwunschzentum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия.

 

През 2003г. основава Австрийската IVF Асоциация заедно с проф. д-р Обруца.

 

Последователно разработва софтуерни програми ”Elia MED”, „Puredoc“ и „QuinniPro“, за документация и качествен контрол при лечението ин витро, като последния е внедрен в много европейски IVF центрове, както и във Виена Ин Витро Център.

 

Автор е на редица публикации и лекции в областта на репродукцията и контрацепцията.

 

Конултант е в международни медицински институти.

 

Адрес: бул. Никола Вапцаров 51Б, Токуда Болница София, ет. 9
Град: София
Област: София
Страна: България
Пощенски код: 1407
Телефон: 02 420 0279
Уеб сайт: www.vienna-ivf.com
Фирма: Виена Ин Витро Медицински Център

 

Още новини