Проф. д-р Хайнц Щромер

Медицински директор, Акушер – гинеколог, IVF специалист- Медицински директор на Виена Ин Витро център.
Роден 1964г. във Виена, женен с две дъщери (1996г.).
След завършване на средно образование и отбиване на военна служба започва обучение по медицина в Университета във Виена.
През 1990г. се дипломира като лекар по медицина, след което работи като асистент и специализант в Института по лечение на стерилитета под ръководството на проф. д-р Файхтингер. Реализира първата бременност след микроманипулационна техника чрез лазер при ин витро процедура.
По-късно работи в Клиниката по акушерство и гинекология на Обединената университетска болница на Виена, като създава IVF сектор.
През 1998г. придобива специалност по Акушерство и Гинекология.
Основава специализирана клиника за консултации на пациентки с многоплодни бременности. Работи едновременно като консултант към фармацевтична фирма Organon Ltd .
През 1999г. се хабилитира като професор по акушерство и гинекология (тема на научната работа ”Влияние на различните фактори при лечение на стерилитета чрез ин витро процедури ”).
През юни 2000г. заедно с проф. д-р Андреас Обруца основават частна ин витро клиника Kinderwunschzentum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия.
През 2003г. основава Австрийската IVF Асоциация заедно с проф. д-р Обруца.
Последователно разработва софтуерни програми ”Elia MED”, „Puredoc“ и „QuinniPro“, за документация и качествен контрол при лечението ин витро, като последния е внедрен в много европейски IVF центрове, както и във Виена Ин Витро Център.
Автор е на редица публикации и лекции в областта на репродукцията и контрацепцията.
Конултант е в международни медицински институти.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Проверете също
Close
Back to top button