Акушер-гинеколог Д-р Йосиф Димитров

Акушер-гинеколог Д-р Йосиф Димитров e Управител на ин витро център Димитров. Роден в гр. Гоце Делчев. Завършил политехническа гимназия „Яне Сандански” през 1970г. Завършва медицина в Първи Санкт-Петербургски медицински университет, Русия, 1976г.

Асистент в института по ендокринология в отделение „Физиология и патология на женската гонада” след положен конкурсен изпит през 1982г., София. Тогава придобива и специалност по акушерство и гинекология.

Участва в екипа, заченал първите бебета инвитро в България.
1998г. – Асистент в катедрата по Акушерство и гинекология на Университетска болница „Майчин Дом” към МУ София в отделение по инвитро оплождане, където работи и до днес.

Освен в отделението по инвитро, е работил в родилна зала, клиника по фетална медицина и клиника по обща патология на бременността.

Допълнителна квалификация:
1995г. – Специализация в тогавашния Украино-Американски инвитро център под ръководството на акад. Валентин Гришченко.
1998г.- специализация на тема „Мониториране на менструалния цикъл при контролирана овариална стимулация” в Института за грижа за майката и детето, Подоли, Прага
1999г. – специализация на тема ICSI в Института по репродуктивна медицина в Киев, Украйна
2002г. – специализация на тема „Криоконсервация на сперматозоиди” в Interdepartmental Scientific Center for Cryobiology and Cryomedicine към Украинската академия на науките, Харков, Украйна.
2004г. Курс по гинекологична ендокринология под ръководството на проф. Марко Филикори, Болония, Италия
2004г. Завършва магистратура по Здравен Мениджмънт в Университет за Национално и Световно Стопанство, София
2005г.; 2007г. – специализация във Wunschbaby Institut Feichtinger, Виена, Австрия.

Членува в редица научни дружества и асоциации
Международни:
A Part /International Association of Private Assisted Reproductive Technology Clinics and Laboratories/
ESHRE /Europian Society for Human Reproduction and Embryology/
PGDIS /Preimplantation Genetic Diagnosis Society/
ARSM (American Society for Reproductive Medicine)

Национални:
Дружество по репродуктивна имунология
Дружество по акушерство и гинекология
Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве – председател

Курсове за квалификация: Ехография, мамография, лапароскопия и хистероскопия, стерилитет, колпоскопия, ехографска диагностика и мониторинг, контрол на раждането, гинекологична ендокринология, въведение във флуоцитометрията, мамология.
Притежава удостоверение на НЦХТ за получаване, обработка и криоконсервация на стволови клетки от пъпна връв, както и удостоверение от Изпълнителната Агенция по Трансплантация.

Град: София
ж.к. Младост 1
ул.“д-р Стоян Чомаков“ 2
телефон: 9547340; 9534136
факс: 9547340
Уеб сайт: www.invitro.bg
Блог: www.josephdimitrov.com

Д-р Йосиф Димитров

Д-р Йосиф Димитров завършва медицина в Санкт Петербург, Русия. Работи като главен асистент в Университетска АГ болница „Майчин дом” в клиниката по "Фетална медицина". Занимава с репродуктивна медицина още от 1986 г., когато участва в екипа, създал първото българско бебе в епруветка, а през 1995 основава своя клиника. Вече над 20 години помага на хората с репродуктивни проблеми да сбъднат мечтата си. За този дълъг период, родените с негова помощ деца са над 1500. Има над 30 публикации в наши и международни списания. Членува в редица научни дружества и асоциации.

Свързани статии

Back to top button