Климактериум

Климактериум е преход от половата зрялост към всичко прекрасно на менструалния цикъл в жената. Нормално климактериумът започва след 44-45 годишна възраст на жената, редко – след 50 годишна възраст.
Следвайте пълното спиране на овулацията и менструацията на следващата менопауза. В случай на употреба климактериумът може да започне към 40-годишна възраст – klimacterium praecox, а в отделни случаи – след 55-60 годишна възраст.

При наличие на ранни кликактериум най-добре се промени редактора фактори – наследяване, прекарани тежки инфекции болести, нервни и психични сътресения, особено тежки условия на бит и труд.
Домашният климактериум най-добре е да се дължи на хиперемия на половите органи и да се налага да се намира при миома на матката .

Спирацията на половите функции нормално настъпва постепенно , като в организма на жената се поддържа редакция промяна: местни – от страна на половите органи и общи – от страна на организираните организми.

Променете в половите органи през време на климактериум, който се използва с атрофия и неправилни кръвотечения. Яйчакът е намален по отношение на си, става по-плътен, физиологичната му възможност за рязко намаляване (отделянето на хормоните се намалява или се забелязва взаимодействие между тях). Това води водача с външна връзка с коментари, които са с вътрешна секреция и с външно взаимодействие между яйчниците и матката. Полово влечение на това отслабва, а в редки случаи се засилва. Матка атрофира (става по-малка), влагалището става по-късо и по-тясно, влагалищните стени намаляват еластичност, а лигавицата атрофира и се изглажда. Нормалната кисела реакция на влагалищния секрет и млечнокиселите бактериите се намалява или изважда, които създават условия за възпалителни условия на влагалището.

При климактериума може да се появи т.нар. климактерични кръвотечения , които могат да бъдат чести, обичайни, произведени и се дължат на намазани действия на яйчниковите хормони или на външно взаимодействие между тях.
При отпадане на яйчниковата операция по време на сериозно нарушение в нервно-хормонално равновесие на организма, при което организмът реагира по различен начин. Реакцията на организма безспорно зависи най-много от типа на нервната система. Жени с уравновесен тип нервна система реагират слабо или въобще не реагират – организмът трябва да се справи с постепенно угасване на яйчниковата дейност, а жените с неуравновесен тип нервна система реагират бурно. От значение за реакцията е и постоянството на жената – по-младите жени реагират по-бурно от по-възрастни.

Симптоми можете да имате:
– нервно-психични чувства – лесна раздразнителна способност, лесна по подразбиране при напреднал умствен или физически труд, без съзнание, потиснато самочувствие, психични заболявания.
– сърдечно-съдови симптоми – ангиоспазми, при спазми на периферни съдове жената използвайте студени тръби, при отпускане на спазъм на нула повече от кръвта в периферията – трябва да се закрепи на кожата на лицето и гърдите – жената използвайте затопляна (топло вълна). Кръвното налягане е много променливо – или много високо, или по-ниско от нормата, като по желание трябва да се види високо кръвно налягане. Вследствие на спазъм и отпускане на периферните съдове на достъп по по-чести и по-обилни изпотявания.
– Ендокринни симптоми – най-вероятно е да се включи в показването на действието на щитовидната жлеза, за да се отбележи, че треморът и е обявен за изменяне на веществените данни.

Автор: д-р Ташков
Акушерство и гинекология

Свързани статии

Back to top button