Безплодие при жената – как да го решим с древните индийски методи

Невъзможността за забременяване след 1 година неуспешни опити се приема за безплодие. Днес все по-голям процент от двойките имат такъв проблем. В около 25% от случаите причините се откриват и при двамата партньори. Два от основните фактори, които водят до безплодие при жената, са овулаторните нарушения и заболяванията на тазовите органи.

Аюрведа е първата медицина на човечеството. Тя се е зародила в Индия и повлиява силно лечебните практики на целия древен свят. Използва се и днес, като в България дори има Аюрведа клиники. В тях се правят прегледи, диагностика и аюрведични терапии, извършвани от квалифицирани индийски терапевти. В Аюрведа Клиник София работят д-р Махеш Гарже и д-р Мохини Гарже, които са дипломирани лекари с голям опит, завършили университет за класическа медицина и впоследствие – университет за лечение с Аюрведа.

Същата клиника има и в един от най-известните ски курорти у нас. Аюрведа Клиник Банско се намира в петзвездния Апартхотел Лъки Банско Спа&Релакс и използва само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства. В нея се предлага лечение, пречистване на организма, подмладяване и разкрасяване.

И в двете клиники се провежда терапевтичен курс за лечение на стерилитет при жени и мъже. Концепцията в аюрведа, която се свързва с периода на бременност, се нарича Гарба Санскара. За това в клиниките има такава програма, предназначена за двойки, които планират зачеване, както и когато вече има безплодие – първично, или вторично. С тях се работи за постигане на баланс в естествените енергии на тялото, които имат значима роля за нормалните му функции, което би увеличило шанса за зачеване. Например месечният цикъл при дамите и отделяне на висококачествена семенна течност при мъжете.

Програмата се състои от различни процедури за пречистване на ума и тялото, които премахват психическите и физическите нива на блокиране, като те от своя страна биха могли да са причина за неуспешно забременяване. Могат да се включат и двойки, на които им предстоят процедури по инвитро оплождане или вътрематочна инсеминация, както и такива, които вече имат няколко неуспешни опита. Курсът за лечение е 8-дневен или 5-7 дневен. В него се включват и образователни програми, свързани с храненето на майката преди, по време на бременността и след раждането.

Участвайте в подобно нещо, което може да намали рисковете и проблемите по време на самата бременност, които могат да се предложат от здравословните неразположения. Такива са хипертония, диабет, или други срещи като стрии, или хемороиди. Гарба Санскара помага да се поддържа естетически хормонален баланс и да има сигурна бременност.

При външната овулация може да се помогне и йогата. Това е естествен начин за показване на фертилите, като едновременно отпускате мускулите и едновременно. Чрез йога се запазва здравословно върху жената, включва се и се възпроизвежда, като яйчниковите резерви не се държат по големи, но трябва да се опитвате да видите. Реализираните хормони се нормализират, функционират на щитовидната жлеза и хипофизата.

Има препоръчителни позиции от йогата, които могат да помогнат при безплодие. Една е наклон напред в седнало положение. Ти правите мускулите на долната част на гърба по гъбави и стимулирайте функцията на матката и яйчниците. Позицията е полезна срещу стрес и тревожност и подобно нивото на плодовитост при жената.

наклон напред в седнало положение

Другата поза е свежа и помага за правилно функциониране на яйчниците и щитовидната жлеза и задържането на цикъл. В този случай се използва циркулацията на кръвта в репродуктивната система и се подхранва лигавица на матката. Това е от голямо значение, тъй като по време на менструация, повлияна от хормоните естроген и прогестерон, лигавицата на матка се използва, кръвоносните й съдове се насищат с кръвта и този процес увеличаване шансовете за опция.

поза е свещ

Трябва да научите прекаленият спорт да повлияе негативно на плодовитостта. Трябва да препоръчам да се избягвам натоварването и силови упражнения. Най-добре е, ако можете да се справите сами, да го направите на умерена и балансирана йога практика с кратка релаксация за финал. Всички опасни проблеми са със задачата да се доверят на специалисти в тази област.

Свързани статии

Back to top button