Д-р Лилия Димитрова

Д-р Лилия Димитрова
Специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Родена 1970г. в гр. Монтана, омъжена с двама сина (1999г., 2003г.).
1988г. завършва Природо-математическа гимназия „Христо Михайлов“ в гр.Монтана
След завършен едногодишен курс на обучение по полски език в Институт за чуждестранни студенти в гр.Келце, Полша през 1991/1992г. учи медицина и завършва втори курс в Медицински Университет – гр.Познан, Полша.
1997г. завършва Медицински Университет – София с отличие „Златен Хипократ“.
През 2008г. придобива специалност по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина в СБАЛАГ “Майчин дом“-София.
В периода 2008г.-2012г. работи като специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина в Медицински Център по Репродуктивна Медицина и Оплождане Ин Витро „София“ и Специализирана Болница за Активно Лечение по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина„София“. Започвайки кариера си в един от водещите ин витро центрове в България, като упорит и амбициозен лекар в ежедневнта си работа с пациентите с безплодие, тя прилага на практика познанията си в областта на асистираните репродукции и се утвърждава като специалист по репродуктивна медицина.
От 2012г. се присъединява към екипа на проф. Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София.
През 2012г. преминава продължителна специализация на тема „ Репродуктивна ендокринология и Стерилитет“ в Ин Витро Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия под ръководството на проф. Щромер и проф. Обруца. Придобила уменията и традициите в областта на ин витро технологиите на най-големия частен ин витро център в Австрия, тя непрекъснато усъвършенства своите познания чрез практическа работа в сателитните ин витро клиники на Kinderwunschzentrum в Словакия, Румъния, Полша.
Завършила е курсове и специализации по ехографска диагностика, колпоскопия и злокачествени заболявания на женската полова система. Посещава активно Международните конгреси на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология и Годишните срещи на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно здраве.
Има придобита квалификация по „Здравен Мениджмънт“ към Института за следдипломна квалификация при Университета за национално и световно стопанство-София.
Член е на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология (ESHRE), на Българския Лекарски Съюз, на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно здраве (БАСРЗ) и на Българската Асоциация по Ултразвук в Акушерството и Гинекологията.
Свободното си време обича да прекарва на тенис корта и да изучава чужди езици.
Владее английски, френски и полски език.

http://www.invitro-dimitrova.bg/

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Проверете също
Close
Back to top button