Боряна Димитрова: Благодаря Ви д-р Димитров

В далечната 2006г през месец септември прекрачих прага на клиниката, която тогава се намираше на ул.”К.Иречек” № 17. Бях доста уплашена и неуверена в себе си, не знаех какво ме очаква и изобщо какво ще се случи с мен. Последваха множество изследвания, анализи на ситуацията и след това стъпки от страна на всички от клиниката, начело с д-р Йосиф Димитров.
През цялото време ми се обясняваше какво ще направим, кога и как, какво може да се очаква и т.н. Целта беше ясна – да открием проблема и след това да се работи в посока забременяване. През всичките месеци в лицето на хората, работещи в клиниката срещах подкрепа и непрекъснато ми вдъхваха кураж.
Няма да изпадам в подробности, през какви точно изследвания и процедури съм минала, за да не ставам скучна. Всяка жена отишла в кабинета на д-р Димитров има някакъв проблем, на който трябва да се намери адекватно решение. Това са медицинските лица, които го могат.
През всичките години на редовни прегледи, манипулации и процедури, през които минах и след като не забременях, получавах голяма подкрепа от лекарите и акушерките, почти с целия екип се сприятелихме.
Д-р Йосиф Димитров ми казваше: „Съжалявам Борянке, но не губи кураж, не се отказвай, ще продължим да се борим“.
Тези негови думи и до днес звучат в ушите ми…
През пролетта на 2012г. започнахме подготовката за поредния опит ин-витро. Всичко този път беше наред, аз психически и здравословно бях добре. Пристъпих много по-уверена и подкрепена от целия медицински екип и с огромната надежда, че този път опитът ще е успешен.
И…наистина. Трансферът беше на 19 май 2012г. Последва силното земетресение в Перник, което много зле ми се отрази. Всеки ден ходех в клиниката, и двамата лекари д-р Йосиф Димитров и д-р Тодор Димитров, както и акушерката ми казваха: „Боряна дръж се, мисли позитивно и всичко ще е наред“.
Много странно се почувствах на 1 юни-Деня на детето – разбрах, че нещо се случва с мен. На 11 юни 2012г отидох на поредния преглед след положителен тест за бременност. В кабинета д-р Й.Димитров каза: „Борянке, чудото се случи, “Магията” е факт – вече си бременна“. Всички бяхме много щастливи от тази новина. Д-р Димитров каза на акушерката Давидкова да изчисли вероятния термин на раждане. Малко след това в очакване на датата тя започна да се усмихва и след това да се смее, а ние я гледахме учудено – всъщност той съвпадаше с рождения ден на Д-р Й.Димитров.
Цялата ми бременност беше следена от всички в клиниката – акушерките Гери и г-жа Давидкова, д-р Певтичев и д-р Атанасова, всички начело с д-р Й.Димитров и д-р Т.Димитров. Положиха огромни усилия и енергия, а аз им се доверих изцяло, слушах и изпълнявах техните съвети много стриктно.
На 05.02.2013г. сутринта в 9,20 часа видях моята рожба в родилното на „Майчин дом”. Дори и в деня на раждането с мен беше д-р Йосиф Димитров и д-р Певтичев.

Искам да изкажа отново МОЯТА ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ, ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ към д-р Йосиф Димитров и целия екип на Ин витро център Димитров. Това са наистина големи професионалисти и хора с големи сърца. Бъдете живи и здрави и продължавайте да дарявате щастие, радост и любов на хората, които ви се доверяват.
Боряна Димитрова

Свързани статии

Back to top button