Ин витро диагностика

Антиспермални антитела

Антиспермални антитела (АSА) – представляват антитела на организма срещу сперматозоидите.

Спермата е относително защитена от имунната система като естествен защитен механизъм, наречен кръвно-тестисна бариера. Специален вид плътни интегрирани между клетките, постигнати мъжки репродуктивен тракт, не се използва на клетките на имунната система, за да проникнете в тестисите.

Антиспермални антитела
Антиспермални антитела

Всички, които имат нормална кръвно-тестова бариера, могат да добавят до антиспермални антитела (ASA). Причина за това може да бъде – поддържане след вазектомия, варикоцеле, тестикуларна биопсия, карцином на тестиса, инфекция (орхид, простатит), операция по повод ингвинална херния преди пубертета и др.

Антиспермални антитела (ASA)- представя антитела на организма срещу сперматозоидите. ASA се открива в спермална течност и серума на мъжа. Те потискат движението на сперматозоидите. Прилепвай към главичката им. АСА може да се създаде както в организма на мъжете, така и в организма на жените, водейки до безплодия. ASA можете да използвате насочени антигени по плазмената мембрана, ядро, шийка и опашка. Преминаването на сперматозоидите през цервикалния мукус е възпрепятстващо при наличие на АСА в спермална течност или в цервикалния мукус. Многобройнитте ASA, водят до мобилизиране и агрегиране на сперматозоидите. Блокира се взаимодейства между яйцеклетката и сперматозоида. Предотвратява се имплантация или се спира ембрионалното развитие, което е характерно за повтарщите се спонтанни аборти. Вероятността да се получи ASA при мъже, претърпели хирургични намерения на репродуктивния тракт.

При това се вижда малка вероятност за поява на антиспермални антитела. Изследването на ASA може да бъде препоръчано при мъже и жени с неизяснен стерилитет, хламидия и друга генитална инфекция, каквато е и мъжете с агрегати в спермограмата и оперативните интервенции на репродуктивния тракт.

Диагностика. Представете годишни предложения за много тестове за установяване на антиспермални антитела. При това кръстосаните тестове за антиспермални антитела са по-лесни от практична гледна точка, но не и по-точни в сравнение с опитите за измерване на антителата в цервикалния мукус. Това е първото място на взаимодействие на имунната система със спермата. Посткоиталният тест, който е стандартна част от диагностиката на инфертилитета, може да говори за наличие на антиспермални антитела. Присъединете се към църковната служба, като следите полов контакт близо до овулацията, антиспермалината антитела може да се каже или липса на сперматозоиди или, ако има наличие, ще се движи по-голямо на място, а не активно прогресивно се препоръчва през мукуса.

При мъжете можете директно да знаете за тези сперма за антитела е по надежден начин в сравнение с кръстовидни тестове за антитела. Два широко тествани с тест за имунобиене и смесена агрегирана реакция (MAR). И при двата теста се среща антитела, прикрепени към малки маркери (пластични капки или черни кръвни клетки), които ще се прикрепят към сперматозоидите, ако трябва да се антитела по повърхността си. Резултатите са представени като процент сперматозоиди, свържете се с антитела. За диагностициране на ASA в серума най-добре се прилага ELISA метода и латекс – аглутинация.

Приемането на инсеминация със или без използване на медикаменти за стимулиране на овулацията се прилага като лечебна процедура при наличие на антиспермални антитела. Смятам, че този случай е ефективен, като доставя сперматозоидите директно в маточната кухина, като заобикаля цервикалната мукус. При визуализация (ICSI) изглежда най-ефективен метод за преодоляване на антиспермалитен антитела, особено при наличие на много нива на антитела.

Още по темата:  Интраутеринна инсеминация

Тагове
Back to top button
Close