Инвестирайте в уменията на детето си

Ако детето ви има намерение някой ден да продължи обучението си зад граница, желае да се занимава с чужди езици или просто английският му се удава и е приятно за него да го развива, чудесна идея е да го запишете на детски лагер в планината, където да прекара известно време от своята ваканция. Детски езиков лагер Лъки Кидс очаква децата всяка година от пролетта до есента с вълнуващи забавления, усмихнати преподаватели и нови хоризонти за покоряване.

Но дори езиците да не са голямата му страст, има някои предмети в училище, за които не бива да мислим в стил “това няма да е нужно на детето ми, защото ще се занимава в друга област”. На първо място езиковите умения все по-малко ще се търсят като основна експертиза, а по-скоро все повече и повече се превръщат в т. нар. “меки навици” или “меки умения” (прев. от англ. – “soft skills“), които са необходими за извършването на ежедневните задължения в рамките на работната среда и които работодателите поставят наравно като значимост със специализираните знания и умения на кандидатите. Освен това, децата могат да учат английски, докато се забавляват или развиват своите спортни и социални умения и увеличават общата си култура.

Предимство е, когато преподавателският състав на лагера разговаря с децата изцяло на английски език и само координаторите комуникират на български, за да могат да се отзоват на всички неотложни нужди на малчуганите. Още по-добре е, ако има възможност английският да е роден език за учителите. Живото общуване помага на децата да настроят съзнанието си на вълната на чуждия език и да започнат да мислят направо на него, вместо да превеждат думите си от български на английски.

езиковият лагер

Тъй като на практика заема значителна част от най-хубавия период за децата – ваканциите и почивките, е особено важно езиковият лагер да е изпълнен с достатъчно забавни развлекателни дейности, за да останат малките с един чудесен спомен за прекараното време. Футбол, езда, плуване и йога за деца са само част от дейностите, които могат да бъдат прибавени към програмата. Самото преподаване е добре да се провежда чрез педагогическите похвати на Валдорф и/или Монтесори, като в задачите се включват много творчество и игра, за да се избегне отегчението или загуба на внимание от страна на децата.

Детските лагери по начало се отразяват доста добре на всекидневните навици на малчуганите. Като прекарват време самостоятелно и се грижат за собствения си тоалет, облекло и събуждане, те стават много по-отговорни, отколкото са били преди. Много семейства споделят, че след посещаване на езиковия лагер, децата започват да дават по-добри резултати и в училище, и то не само по английски, а и по всички предмети, тъй като по време на престоя си са придобили и много меки умения като комуникация, работа в екип, спортсменски дух и много други.

Ако детето ви е твърде малко или по някаква причина не е подходящо да се отдели от вас за дълго време, можете да наемете апартамент или хотелска стая в близост до лагера, за да сте все пак близо до него. Още по-добре е, ако можете да сте в същия комплекс, каквато възможност предлага 5-звездният апартхотел Лъки Банско Спа&Релакс.

Рисуване

Продължителността на детските лагери може да варира в зависимост от редица фактори – възраст, степен на владеене на езика и др., но най-важното, което трябва да имате предвид, когато решавате, това са желанията и нуждите на вашия малчуган. Модулирането на програмата лагера на седмици позволява да избирате колко време да остане детето. Децата се обучават в групи в съответствие с нивото им на владеене на английски към момента на пристигане, за да могат да напредват с максимално темпо в рамките на модула. Времето за почивка децата прекарват свободно в игри.

Обучение в групи

Децата се мотивират много повече, ако всеки обучителен етап завършва с определен вид тест, като най-добре представилите се курсисти получават поощрителни награди под формата на лакомства и грамоти. Това е един позитивен начин да вдъхновим децата да се представят добре и още по-добре занапред, както на лагера, така и в училище.

Back to top button