УМБАЛ-Бургас поддържа нисък процент на ражданията с цезарово сечение

УМБАЛ-Бургас поддържа нисък процент на ражданията с цезарово сечение. Под 30 процента от ражданията в Родилното отделение са оперативни. От години болницата поддържа политика за поощряване на жените да раждат по нормален, физиологичен начин. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ-Бургас.

И в пандемията запазваме броя на ражданията на нивата от предходни години. Това утвърждава дългогодишната позиция на болницата да бъде лидер по брой раждания в региона. От 1 февруари Звеното за асистирана репродукция, което беше преустановило дейността си заради пандемията, отново ще заработи в пълен капацитет, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Днес до обяд в болницата са регистрирани четири раждания. От болницата в Бургас заявиха, че тенденцията за провеждане на оперативни раждания без сериозни медицински показания поставя жените и новородените в ненужен риск и добавиха, че в развитите европейски държави процентът на ражданията чрез цезарово сечение не надвишава 20-25 процента.

Дарение получиха акушерки и млади майки в Перник

Свързани статии

Back to top button