Отстраниха 22 сантиметрова миома без операция в Плевен

С помощта на нова технология в плевенската АГ болница ”Света Марина” отстраниха без операция 22 – сантиметрова миома на 37 годишна пациентка. Според специалистите по неинвазивна медицина това е най – големият размер миома, отстранена с иновативната органосъхраняваща неинвазивна терапия HIFU.
Технологията, известна и като „хирургия без скалпел” се прилага вече повече от година в плевенската болница за безоперативно лечение на фиброанденом на млечната жлеза, миома на матката и други злокачествени образувания.
Прилаганото неинвазивно лечение е много подходящо за жени, които не са завършили репродуктивните си функции, какъвто е случаят с 37 годишната пациентка. Жената се обърнала за помощ към специалистите в Плевен, който решават, че могат да спасят матката на пациентката като третират 22 – сантиметровата миома с HIFU аблация. Това бил единственият начин да се отстрани миомата и да се запазят репродуктивните функции на жената.
„Операцията” продължила 5 часа, която пациентката понесла добре, без никакви усложнения и е изписана още на следващия ден.
Лекарският екип на Хайфу ( HIFU ) Център към плевенската АГ болница „Света Марина” се радва да бъде от помощ на пациентки с миома на матката, фиброанденом на млечната жлеза, миома на маточната шийка и вулвата и други заболявания, прилагайки новото модерно лечение.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button