Нов за България генетичен анализ на ембриони

На 20 декември 2011 г. от 10:30 ч. в конферентната зала на АГ болница „Д-р Щерев” ще бъде представена нова за България методика за предимплантационен генетичен анализ на ембриони.

АГ болница „Д-р Щерев“ в партньорство с международната лаборатория „Генома” въвежда иновативна за България методика за генетичен анализ на ембриони. Новата методика позволява определяне на носителство на различни генетични заболявания (бета-таласемия, муковисцидоза, хемофилия и др.), предразположения към рак, Алцхаймер и други патологични отклонения в ембрионите още преди тяхната имплантация.

Благодарение на този метод се увеличават шансовете за раждане на здраво дете, за израстване на здрав индивид в зряла възраст, за забременяване и износване на бременността при двойки с няколко неуспешни инвитро опита, за намаляване процента на многоплодните бременности при процедури по асистирана репродукция и др.

Участници в пресконференцията от АГ болница „Д-р Щерев” ще бъдат д-р Таня Милачич (ембриолог) и д-р Таня Тимева (акушер-гинеколог, специалист по репродуктивна медицина). Специално за събитието в България пристига и молекулярният биолог д-р Франческо Фиорентино, учен от световна величина, пионер и водещ изследовател в сферата на предимплантационна генетична диагностика, основател на лабораторията за молекулярна генетика „Генома”.

Свързани статии

Back to top button