Може ли да има заразена с бактерии кърма

Тежки стомашни проблеми очакват бебетата при употреба на заразена с бактерии кърма. В интернет вече се предлага кърма, страшното, обаче 

е да не попаднете на опасна за здравето на бебетата кърма. Специалистите препоръчват да се направи проверка за годността на млякото. Ако се окаже, че буквално гъмжи от бактерии, то тя трябва задължително да се бракува.

 Първото нещо което трябва да се направите е да се потърси отговорност на продавача. Жените предоставящи кърма на нуждаещи се не трябва да употребяват лекарства, не трябва да спазват специални диети. Те са длъжни да спазват здравословен начин на живот и абсолютно стриктно да съхранявала количествата в съответствие с всички хигиенни изисквания.

 Това обикновенно са жени, които в момента имат малко бебе, което не е в състояние да изконсумира всичкото мляко и поради това излишната кърма се замразява. При проверка от здравни инспектори, може да се установи, че причина за заразяването може да е именно външно замърсяване, предизвикано от неправилно съхранение. Може влошеното качество на кърмата да се дължи и на придобити вредни навици на дарителката, като тютюнопушене, употреба на алкохол, консумирането на неподходящи храни, като люто, бобови, зъпръжки и др.

 Ние сме категорични, родното интернет пространство буквално гъмжи от обяви за продажба на майчино мляко. Голямата част от кърмачките твърдят, че бебетата им не могат да изконсумират цялото получено количество и поради това предлагат ненужното. Лошото е, че в повечето случаи жените нямат 100 % гаранция за здравословното си състояние, а кърмата се съхранява неправилно в съдове описвани като „специални” пликчета и бурканчета.

 Медиците са категорични – в никакъв случай не трябва да се купува храна за новородено от неофициални източници. За малките кърмачета е изключително опасно да им се дава храна от непознат донор, защото има реална възможност да е заразена дори и с някои от най – опасните болести като СПИН или Хепатит С.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button