Медицински комплекс „Д-р Щерев“ открива ново родилно отделение

На 9 декември, празника Зачатие на Св. Анна – покровителка на бременните и майките, Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще открие официално реновираното си и разширено родилно отделение. Най-утвърденият център за семейно здраве в България подарява безплатен родилен пакет на специална томбола в празничния ден.

Инвестицията, заедно с капиталовложенията за изграждането на новата сграда на болницата, надхвърля 10 млн. лева и е част от политиката на Комплекса да предлага медицински услуги на световно ниво с подчертан индивидуален подход в грижата за пациентите.

На церемонията по освещаването ще присъстват популярни лица, родили в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, представители на медицинския елит, представители на законодателната, изпълнителната и местната власти, журналисти, родители и съмишленици. След официалната част в Комплекса ще бъде организиран Ден на отворените врати със специалното участие на известната акушерка Диди Димова, в рамките на който на всеки кръгъл час ще се формират групи за разходка в разширеното и реновирано родилно отделение.

Бъдещите родители, ще имат възможност да разгледат новите зали за раждане, стаите за послеродово възстановяване, отлично оборудваните детски кътове, специалната зала за изписване и други специализирани помещения от родилното отделение. Гостите на дните на отворените врати ще получат подаръци и ще участват в различни томболи. За радост на посетителите голямата награда е осигурена от Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Една щастлива двойка ще спечели безплатно раждане. Родилният пакет включва всички медицински услуги за раждането и грижата за комфорта на родилката и новороденото в дните на следродилен престой.

За Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлага цялостни медицински грижи за женско и семейно здраве. С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на болницата е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. В медицинския комплекс ще откриете квалифицирани специалисти, модерно оборудване, комфортна среда и персонализирана медицинска грижа по линията „семейно планиране – женско и мъжко репродуктивно здраве – зачеване – проследяване на бременностраждане – следродилна рехабилитация – педиатрично проследяване – специализирани медицински прегледи за цялото семейство.“ В областта на акушерството в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се предлага висококачествена лекарска и акушерска грижа за проследяване на целия период на бременността. От 2006 г. Комплексът разполага с модерно родилно отделение и стационар за комфортен следродилен престой, които през 2014 г. търпят реновиране и двойно разширяване на капацитета си. Сериозен фокус и инвестиции са насочени към развитието на сектор по фетална и пренатална медицина. В него се прилагат възможностите на съвременната медицина за качествен пренатален скрининг на бременната жена и специализирани фетални изследвания (на плода).

За родилното отделение

За да отговори на все по-големия интерес на бременните жени от София и страната към АГ грижите, предлагани в болницата, от месец август 2014 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ стартира процес на реновиране и разширяване на родилното си отделение. От месец ноември на разположение на бременните са нови родилни зали, нова разширена реанимацията за послеродово наблюдение, допълнително десет стаи за следродилно възстановяване, нови зали за неонатологични грижи и изцяло обновена атмосфера. Забележителна по своето предназначение е обособената зала за изписване, която предлага коктейлен кът и част, наподобяващ домашния уют. Там успешно младите родители започват своя път към родителството. Заедно с още по-добрите условия комфортът на бременните е гарантиран от допълнителен квалифициран персонал от акушерки и специалисти гинеколози, за да се постигне стремежът на ръководството на болницата да се предложи на бременните отлично отношение и персонална грижа.

Back to top button