Книжка – ръководство за здравословното хранене преди и по време на бременност

На 26 септември 2014, се проведе представяне на книжка с лечебни храни за плодовитост и успешна бременност. Може ли храненето да промени ДНК на вашето бебе? Организатор на това представяне бяха Сдружение „Зачатие”, Фондация „Искам бебе” и „Виена инвитро център”. Беше представена първата в България книжка – ръководство за здравословното хранене преди и по време на бременност. Автор на рецептите е Йохана Волф, ембриолог в Kinderwunschzentrum, Виена, основан от проф. Хайнц Щромер, водещ европейски специалист по репродуктивна медицина.

В нея можете да научите повече за епигенетиката или по – образно казано, как храненето оставя своя отпечатък върху ДНК. Темата беше развита от д-р Милена Георгиева, главен асистент в лабораторията по молекулярна генетика към ИМБ-БАН.

В пресконференцията взеха участие и д-р Лилия Димитрова, специалист по репродуктивна медицина към Виена Ин Витро Център, Стефка Захариева – председател на Сдружение „Зачатие”, и Радина Велчева – председател на Фондация „Искам бебе“.

В края на представянето, гостите опитаха ръчно направени хапки, по рецептите от представената книжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button