Какво е оптималното ни тегло

Едно известно проучване, направено още през 1999 г. Американски учените разкриха следните граници на  (ИТМ) при здрави хора. След изследването на един милион американци, учените стигнали до изводите, че: ИТМ: за мъже, трябва да варира от 23,5 до 25,0, а при жените от 22,0 на 23,5.

Учените от националния институт смятат, че сте с наднормено тегло, ако имате ИТМ над 25,0, и че тази степен на наднормено тегло увеличава риска от сърдечни заболявания, диабет и други.
Медицински изследвания показват, че лицата с наднорменото тегло, които намаляват теглото си с упражнения или диета, намаляват значително риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и други.
Разработена програма от комплекс от физически натоварвания предвижда един от най-добрите начини да отслабнете или да поддържате здравословно тегло. Всеки пробяган километър изгаря около 125 калории.

Продължителното, по – дълго и бавно изгаряне на калории, е по-ефективно и ви дава повече издръжливост за дълги разстояния и маратони.

Бягане на къси разстояния и по-бързото бягане изгаря повече калории в минута или на километър, което ви помага да отслабнете и да намалите телесните си мазнини. По-бързото тичане гори повече калории и продължава да гори след тренировката. Ние вярваме, че е добра идея да се смесват по-дългото тичане с бързото тичане в една добре разработена тренировъчна програма.
Много е важно да се отбележи, че както високия ИТМ не е за предпочитане за вашето здраве, така и ИТМ под 20,7 (при мъжете) и 19.1 (за жените) се смятат за нездравословни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button