Искате да отслабнете? Не правете тези грешки!

Веднага след раждането една от най – големите мечти на всяка мама  е да възвърне фигурата си възможно най – бързо, но това не е толкова лесно, колкото ни се иска.

Свързани статии

Грижата за бебето не оставя много време да се погрижим за телата си. Ето защо голям процент от майките не само, че не могат да свалят натрупаните килограми по време на бременността, но и през първата година продължават да трупат килограми.

Ето кои са грешките, които най – често се правят след раждането?

Грешен режим на деня
Това е най – често срещаната грешка при младите майки. Докато бебето е будно, те напълно забравят за себе си. Едва когато бебето заспи се сещат, че не са слагали и залък в уста и опустошават хладилника. Това е изключително вредно! Като не се храните нормално или се отказвате от вечерята, организмът ви се стресира и започва да се запасява.
За да не се стига до там е добре да си хапвате по 4 – 5 пъти на ден, на малки порции. Колкото и да е неспокойно детето, винаги можете да отделите десетина минути, за да се нахраните.

„Яж за двама”
Има някой митове, според които, ако кърмите трябва да се храните за двама. Това е грешно! Всъщност не е необходимо да ядете два пъти повече храна, за да имате кърма. Достатъчно е да се храните с храни, богати на витамини и други полезни вещества.

Неправилно хранене
Много млади майки се опитват веднага след раждането да се подлагат на различни диети. Не го правете първо, защото в този момент диетата ви ще е напълно безполезна, и второ – ако кърмите е необходимо да се храните пълноценно. Самото раждане е процес, който доста изтощава и стресира организма и тялото ви започва да изпитва дефицит на три основни елемента – желязо, калций и белтъчини. Така че вместо да се насилвате да следвате диети е по – добре да приемате храни като мляко, млечни продукти, сирене, яйца, риба, които не само ще възстановят дефицита, но и ще ви помогнат с отслабването.

Back to top button