Четири лесни начина да се предпазим от вируси през есента

Есента вече дойде и времето стана студено. Все повече граждани се запътиха към лекарските

кабинети с оплаквания от висока температура, силни болки в гърлото, неприятна кашлица и хрема.

 Специалисти разкриват, че най – честите причинители на подобни заболявания са различни респираторни вируси, предшестващи първата вълна на грипа. За тяхното развитие спомагат изключително много големите различия в температурата на въздуха през различните части на денонощието и ежедневният стрес.

 Вирусите се лепят най – лесно по децата и още при завръщането в учебните заведения и забавачниците, малчуганите донасят вкъщи поредната неприятна изненада. Лекарите припомнят, че през есенния сезон трябва да сме особено внимателни към здравето си.

 Първата стъпка към сигурното предпазване от вируси и безпроблемно физическо оцеляване, е да си изберем подходящо за сезона облекло. Препоръчително е то да не е много дебело, но задължително трябва да имаме връхна дреха в случай на вятър или дъжд.

 Другият основен фактор, спомагащ засилването на имунитета, е редовната физическа активност. Медиците са категорични, че за да позаякнем не е необходимо да помпим мускули всеки ден във фитнеса, а е достатъчно да повървим известно време пеша, или просто да изкачим стълбите на блока вместо да се возим в асансьор. Отлично средство за добра кондиция е карането на велосипед 3 до 5 пъти на седмица.

 Третото правило за добро здраве е редовното приемане на пълни с витамини и полезни вещества храни. Направете всичко възможно, за да си съставите подходяща диета, която ще повиши силите на организма. Есента е изключително щедър сезон и ни предлага огромно разнообразие от вкусни плодове и зеленчуци.

 Четвъртата стъпка е спазването на отлична лична хигиена. Никога не забравяйте да измиете ръцете си, след като сте били навън, или сте пипали не толкова чисти предмети. Излишно е да обясняваме, че тази най – обикновена процедура може да ни спести седмици на легло, дни на болка и стотици левове, похарчени по аптеки и лекарски кабинети.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button