Синузитът може да се лекува и с билки

Оказва се, че тежкото стандартно лечение на синузит чрез пункция, може да бъде напълно избегнато с помощта на билки. 

Оказва се, че тежкото стандартно лечение на синузит чрез пункция, може да бъде напълно избегнато с помощта на билки. Това стана ясно по време на  лекарска конференция по синузитите, проведена в Барселона. В събитието участваха представители на четиринадесет държави, които представиха своите последни разработки по темата.

Изключителен интерес предизвика откритието, че в Кавказките републики от векове церят дори и най – тежките форми на синузит чрез сироп от корените на дива циклама. Съвременните биохимици съвсем наскоро са преоткрили лечебните свойства на билката и на нейна основа вече създадоха лекарството „Синуфорте”. Препаратът се вкарва в кухините на носа, където трябва да престои поне три часа. За това време синусите се прочистват напълно и не е необходимо да се прави ужасяващата пункция.

Лекарите припомниха по време на събранието, че синузитът е изключително опасна болест, която може да нанесе тежки поражения върху зрението, предизвиква появата на животозастрашаващи алергии и занижава имунитета като цяло. Най – голямата опасност идва от гнойния секрет, който се насъбира в кухините около носа. При лечението на тази болест, целта е именно да се отстрани гнойта и да се прекрати възпалението.

Най – често, причина за появата на синузит е обикновената хрема, на която мнозина не обръщат внимание и не лекуват. При определени обстоятелства, тя доста експедитивно може да се превърне в доста по – тежката болест, от която ежегодно страдат повече от 10 милиона души в Европа.
Симптомите на синузита са често и силно главоболие, изместване на очната ябълка водещо до изкривяване на погледа, проблеми със зрението. Досегашния метод на лечение – пункцията е особено болезнен и понякога неефективен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button