7 начина да ни е топло през зимата

Студеното време винаги може да ни изиграе лоша шега. Предлагаме седем практически съвета които ще ви помогнат да се чувствате добре дори и при – 25 градуса по Целзий.

Специалистите съветват поне в този момент да забравите за последните модни течения и да разберете, че да сте здрави и весели е по-добре, отколкото болни и модерни.

1. Когато студът скове земята, винаги се обличайте с дебели и топли дрехи. За предпочитане е те да са по – широки, а не плътно прилепнали, защото колкото повече въздух има между тялото и дрехата, толкова по – топло ще ви бъде.

2. Избягвайте кожените шапки и ръкавици, особено ако те са изработени от изкуствена материя. Вместо това, носете плетени или поларени изделия, които много по-добре ще стоплят крайниците ви и ще ви предпазят от измръзване.

3. В никакъв случай не пропускайте да вземете шал, тъй като около 50 % от топлината на тялото се губи именно от врата. Увийте се добре и излизайте смело навън.
4. Колкото и изтъркано да звучи, не забравяйте за топлите напитки. Чаша топъл чай, кафе или мляко не само ще ви сгреят, но ще ви помогнат да си набавите и необходимите витамини и минерали.
5. Използвайте подходящ крем за лицето и ръцете си. Той ще предпази кожата ви от изсъхване и напукване. Обикновеният гланц за устни пък ще ви спести болезненото напукване на устните.

6. Не пренебрегвайте ползата от спорта и добрия масаж. Тези две неща засилват кръвообръщението на тялото и крайниците, а освен това спомагат за по-качествено релаксиране при натрупване на умора.

7. Не стойте дълго време на едно място без да се движите. Освен настинка, студът може да ви докара и неприятно схващане в мускулите и ставите, от което ще се чувствате дискомфортно в продължение на няколко седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button