10 предимства на хомеопатията

Хомеопатията е метод за лечение, който много хора не познават или считат за нестандартен. В тази статия можете да разгледате 10 причини да изберете именно нея.

1. Липсват неблагоприятни странични ефекти
Потенцирането на лекарства премахва вредните елементи от тях и реално усъвършенства крайния продукт, като отстранява токсичните вещества. При хомеопатията това е специален метод за подготовка.

2. Не крие опасности
Това лечение е подходящо както за подрастващи бебета, така и за бременни жени. Когато се провежда лечение на бременна жена или има вероятност за бременност, медикаментите трябва да бъдат съобразени. Важно е хомеопата да бъде информиран предварително.

3. Лечението е леко
Всеки човешки организъм има своя естествена защита и идеята е именно нейното стимулиране.

4. Лесна за изпълнение
Лекарствата, които се приемат са малки и приятни гранули или зърна. Те се разтварят в устата лесно. Има ги и в течна форма, като се капват върху ходилата или на дланите. Това ги прави подходящи за лечение и на бебета и деца.

5. Приложими при нужда от Първа помощ
Съществуват кутийки, които съдържат различни хомеопатични лекарства и инструкции за тяхната употреба. С тях могат да бъдат третирани натъртвания, изгаряния, ужилвания от насекоми, стомашни разстройства. Изключително ефективни както в домашни условия, така и когато се намирате на различни открити места.

6. Не се тестват върху животни
Тестовете са правени върху здрави хора. Принципа е този на Подобието. Когато дадено лекарство създава определени симптоми в човек с добро здраве, то лекува същите симптоми в болния.

7. Не изисква много средства и време
Хомеопатията изисква значително по-малко парични средства в сравнение с конвенционалната медицина. Както в личен план, така и в обществен, този метод и неговите средства не струват скъпо – пестят не само пари, но и време.

8. Превантивна защита
Когато се подобрят свойствата на тялото само да се предпазва, често повтарящи се настинки и грип се редуцират. Организма се справя сам и не се нуждае от третиране с лекарства.

9. Самият пациент е активна част от лечението
За хомеопатията е важно не само моментното ви състояние и проявяващите се симптоми. Хомеопата се интересува от вашия начин на живот, евентуални причини за състоянието ви и се опитва да промени и отстрани вашите вредни навици.

10. Първи принцип е любовта
Хомеопатията се стреми да стимулира хората да се отворят към света и да изживяват любовта в целия и блясък.

Back to top button