Жилото на пчела: Оръжие срещу СПИН и рак?

Изледователи от Факултета по медицина към Вашингтонския университет обявиха че токсина „мелитин“ (Melittin), който се намира в пчелната отрова може да унищожава вируса ХИВ без да уврежда здравите клетки.

Тази научна констатация е една изключително важна стъпка към създаването на лекарство, което ще може да предотврати разпространението на вируса СПИН.

Мелитинът унищожава злокачествените клетки, като пробива външната им обвивка и по този начин ги неутрализира. Наличието на мелитин в организма в достатъчно големи количества може да доведе до значителни щети на подобни вируси.

Как мелитинът лекува рак и ХИВ?

Професора по Медикобиологични науки Samuel Wickline казва че учените знаят за противоракови свойства при наночастици, пълни с мелитин , както и способността им да убиват ракови клетки, но сега това го доказаха и последните изследвания за намиране на лекарство против ХИВ..

В медицински доклади от 2004 г. се споменава за обвързване на противораковите терапии с пчелната отрова при приложения в лечението на ракови заболявания. Но вече учените разполагат със доказателства за противодействието на мелитина и на ХИВ заболяването. Още по-обнадеждаващо е че околните здрави клетки не се засягат, а мелитинът разрушава точно и само заразените клетки, лекувайки организма по този перфектен начин. Лекарите при експериментите с мелитин добавиха „брони” на повърхността на наночастици за да предпазят нормалните клетки, като по този начин наночастици не се залепят на тях а ги заобикалят.

Огромната сила на мелитина е точно в това че той атакува директно заразените клетки вместо да забавя въспроизведението на вируса. Така те се унищожават и заразата се лекува, точно там където тя се възпроизвежда структурата и..

Комбинация мелитин + прополис. Панацея ли е това?

Ако стане съчетание на мелитина със прополис при лекуването на противоракови заболявания тогава ефекта се засилва максимално. Прополис има цитологично действие срещу фиброзаркома в дебелото черво, забавя развитието на рака на кожата, и предизвиква апоптоза на туморните клетки в черния дроб. Комбинацията на прополис със мелитин гарантира по-голям процент успеваемост при унищожаването на раковите тумори.

Превод от гръцки: Пано Кондоянис

Back to top button