Въвеждат часове по Facebook в училище

С решение на просветното министерство, от тази година българските деца ще започнат да изучават социалните мрежи и системите за блогване в часовете по информатика.

 

 

Доволни граждани коментираха, че най – накрая министрите са се усетили да свършат нещо полезно, защото професионалните познания в тази насока могат само да помогнат на подрастващите в бъдещия им съзнателен живот, както и да ги предпазят от различните интернет престъпления.

 

„С това решение, Министерство на образованието направи първата крачка напред от много години насам. Досега ситуацията с обучението на децата беше в стресиращ регрес, но да се надяваме, че оттук нататък специалистите ще влязат в час и след 22 години бездействие ще доведат до успешен край реформата в училищата.

Аплодирам изучаването на популярните интернет приложения, защото Фейсбук, Скайп, Туитър или блоговете, вече станаха неотменна част от живота на съвременния българин” – коментира столичанинът Стефан Петров, който има син в четвърти клас.

 

В учебната програма ще бъде заложено на практическите умения за работа със социални мрежи и блогове. Обучението ще стартира в седми клас, а децата ще знаят не само как да извлича полза за бизнеса си от интернет, но и да се предпазват от педофили и най – различни измамници в световната мрежа.

 

Идеята е радушно подкрепена и от Асоциацията на училищните психолози, които дори я окачествяват като „наложителна”. Според медиците, крайно време е децата да научат, че Фейсбук не е само средство за забавление и тормоз на съучениците си, а и сериозна платформа за завързване на нови приятелства и бизнес контакти.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button