В ход е приемът на документи по общинска програма „Инвитро” във Варна

Приемът на документи на кандидати за общинската програма „Инвитро” започва във Варна.

Всички кандидати за участие в програмата могат да подадат документи на гише Здравеопзване в сградата на общината.

По заповед на кмета на града – Иван Портних е сформирана комисия, която ще разглежда документите на кандидатите. Комисията ще заседава веднъж месечно, като на заседанията ще присъства и представител на сдружението „Искам бебе”.

Кандидатите за участие в програмата ще бъдат уведомявани за решението в рамките на месец – месец и половина от подаване на документите.

„Бюджетът, определен за общинската програма „Инвитро” не дублира финансирането от националния фонд „Асистирана репродукция” и е на стойност 100 000 лв”, това коментира кметът на Варна – Иван Портних.
Програмата ще финансира инсеминации, хистероскопии, лапароскопии и други скъпоструващи процедури.

Според предвидения местен бюджет, на всяка двойка одобрена да участва в програмата се отпуска максимална сума от 2000 лв, което означава, че 50 двойки с репродуктивни проблеми от Варна, ще могат да разчитат на финансиране от общината.

Молбите и документите ще се разглеждат според реда на подаване на документите, а парите ще се отпускат след представяне на пълен набор на документи, указани в сайта на общината – varna.bg, в категория „Здравеопазване”-„Дирекции и дейности”.

Back to top button