В Бургас средствата за ин витро са изчерпани

В Бургас спря приема на документи за ин витро по общинската програма за финансиране на двойки със стерилитет. Финансовите средства за 2013 г. са изчерпани и местния парламент се обърна към гражданите на общината да не подават документи.

Средствата за финансово подпомагане се гласуват всяка календарна година с Бюджета на Община Бургас. Със тях се финансират: контролирана овариална стимулация, методите за асистирана репродукция, които включват освен класическото ин витро и авто и донорска инсеминация.

Не се финансират предварителните изследвания за спермален анализ, трансмисивни инфекции, хормонални изследвания, кръвни групи и клиничния минимум от ПКК и биохимия.

За общинската програма могат да кандидатстват двойки, които са български граждани и последните три години имат адресна регистрация в Община Бургас. Те трябва да са здравно осигурени и да е налице доказан стерилитет.

След одобряване на Бюджет 2014 г. и установяване размера на отпуснатата субсидия за финансово подпомагане на фонд „Ин Витро“, на сайта на Общински съвет – Бургас ще бъде обявена дата, от която отново ще бъдат приемани заявления.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button