Увеличиха средствата за инвитро процедури в Сливен

Увеличиха средствата за ин витро процедури в Сливен. С 1000 лева е увеличена сумата на финансиране на ин витро продецури на двойки с репродуктивни проблеми през 2016 година. Това реши Общинският съвет в Сливен. Така общата заложена сума в Общинския фонд „Ин витро“ нарасна на 3000 лв.
Нуждата е продиктувана от наложената трайно очерталата се през последните години тенденция на отрицателен демографски прираст в страната, най-важната причина за която на първо място е по ниската раждаемост на глава от населението по всички статистики в сравнение с други страни в Европа и света.
На всяко отделно семейство или двойка, одобрени за финансово подпомагане са предвидени средства до 3000 и се отпускат само в случай, че посочените лица не са финансирани през същата календарна година от Център „Фонд за асистирана репродукция“ за извършване на дейности и изследвания.
Сумите на одобрените от комисията кандидати за дейности изследвания се изплащат до изчерпване на предвидените за съответната бюджетна година средства за тази дейност.

Източник
dariknews.bg
Тагове
Back to top button
Close