Увеличиха средствата за инвитро процедури в Сливен

Увеличиха средствата за ин витро процедури в Сливен. С 1000 лева е увеличена сумата на финансиране на ин витро продецури на двойки с репродуктивни проблеми през 2016 година. Това реши Общинският съвет в Сливен. Така общата заложена сума в Общинския фонд „Ин витро“ нарасна на 3000 лв.
Нуждата е продиктувана от наложената трайно очерталата се през последните години тенденция на отрицателен демографски прираст в страната, най-важната причина за която на първо място е по ниската раждаемост на глава от населението по всички статистики в сравнение с други страни в Европа и света.
На всяко отделно семейство или двойка, одобрени за финансово подпомагане са предвидени средства до 3000 и се отпускат само в случай, че посочените лица не са финансирани през същата календарна година от Център „Фонд за асистирана репродукция“ за извършване на дейности и изследвания.
Сумите на одобрените от комисията кандидати за дейности изследвания се изплащат до изчерпване на предвидените за съответната бюджетна година средства за тази дейност.

Източник:
dariknews.bg

Свързани статии

Back to top button