Срам и позор за Вас министър Зинаида Златанова

НЕКА ПРОМЕНИТЕ В НАКАЗАТЕЛНИЯТ КОДЕКС, ВНЕСЕНИ В ДЕЛОВОДСТВОТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА 11.06.2014Г. СЕ СЛУЧАТ СЕГА!
Пресконференция на 03.07.2014г. от 10.30 часа в Национален пресклуб на БТА – Плевен
На 03.07.2014 г. се навършват 60 дни от смъртта на детето ми Владисла Горанов.
Всеки ден ме питат „Как се чувствам“…

Все още не зная след 60 дни какво да отговоря на този въпрос- 60 дни съществувам, опитвам се да оцелея, да продължа напред- трудно е, невъзможно е, но оцелявам някак с надежата, че Цвети ще се оправи, че ще съберем нужните средства за реанимацията в нашия град, че промените в Наказателния кодекс ще се случат, макар на всички да е ясно, че този Парламент „си отива“… Всичко в името на единственото ми дете Влади – В НЕГОВА ПАМЕТ!
Днес разбрах, че Правната комисия в Народното събрание на първо четене е гласувала внесеният на 11.06.2014 г- Законопроект за изменение на Наказателния кодекс, касаещ транспортните престъпления. Разбрах какво е и становището но Министъра на Правосъдието- Зинаида Златанова и на депутатите от Коалиция за България, които не са го подкрепили от „хорски срам“ вместо „против“ са гласували „въздържал се“- удобно и безболезнено…
Днес прочетох становището на министър Златанова, относно исканите промени. Прочетх го няколко пъти… и отново и отново…
Ужас и безумие…
Министърът на правосъдието на Република България за няколко дни от 24.06.2014г., когато на обществено обсъждане отрече подкрепата си към новият Наказателен кодекс до 30.06.2014г., в своето становище във връзка с поисканите от нашата група промени за изменение за закона, действащ към момента се позовава на именно този проект- подкрепя го и го закриля- вече отречен и оброган от самата нея.
Ужас и безумие!
Нека уточним за хората, които не са юристи. Сегашното правителство изхарчи милиони левове, за да изготви нов Наказателен кодекс, който е внесен в Народното съсбрание през месец януари 2014г. Това предложение за нов НК не се възприема, понася унищожителни критики и няма да се приеме в този вариант.
Законопроектът за изменение на НК от 11.06.2014г., внесен по наша инициатива не касае този въпрос, той е нещо различно и се отнася до сега действащите норми.
Министърът на правосъдието Зинаида Златанова си е позволил да коментира исканията ни и да изказва мнение, че промените за завишаване на наказанията са недопустими, защото европейските нагласи са в обратна посока.
Срам и позор!
На 24.06.2014г. същия този министър- ЗИНАИДА ЗЛАТАНОВА при общественото обсъждане на новия НК, който няма нищо ощо с предложените от нас промени, заяви, че се отказа от становището си. Шест дни по- късно въвежда ново становище. Невероятна промяна на мненията и нагласите. Скандално стечение на обстоятелствата. Липса на познания, усет и уважение към близките на загиналите, към децата ни, към обществените нагласи и очаквания за сраведливост.
Не мога и няма да се съглася с това! Няма как да приема такава позиция!
Възнамерявах да свикам прескомференция в края на месец август, за да се отчетат резултатите от кампанията ни за набиране на средства за КАИЛ /реанимация/ гр. Плевен, но това отношение, което граничи с бездушие и неграмотност ме провокира да изкажа мнението си в по- ранен период.
Справедливост за децата ни ще има въпреки мнението на министър от един отиващ си кабинет- министър, който за шест дни сменя мнението си до неузнаваемост, министър, визиращ отчуждение, неразбиране към мъката на почернените майки, неуважение и липса на професионализъм.

СРАМ И ПОЗОР МИНИСТЪР ЗЛАТАНОВА- СРАМ!!!

 

Материалът е публикуван без редакция, както е изпратен от Галя Горанова от Справедливост.EU

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button