Кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ организират в Стара Загора

По случай Международния ден на жената- 8 март, Ротаракт – клуб Стара Загора, съвместно с община Стара Загора и фондация “Искам бебе”, организират кампания “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”.

В празничния ден членове на Ротаракт ще подаряват цветя на всички дами, а минувачите от своя страна ще имат възможност да подкрепят инициативата за осигуряване на инвитро процедура за семейство с репродуктивни проблеми чрез малки и големи дарения.

„През 2021 година чрез нашата инициативата се събраха 5222 лева, които послужиха на една двойка, избрана на случаен принцип, да опитат да сбъднат своята мечта и да увеличат своето семейство с най-малко един член“, обясни Християн Стоев, член на организатрите.

„Помогнете ни в борбата с демографската криза, като се включите в нашата прекрасна инициатива и бъдете част от причината едно българско семейство да сбъдне своите мечти“, призовават още организаторите.

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000, като се смята, че всяка шеста двойка има проблем със зачеването.

Свързани статии

Back to top button