Родители на деца с диабет искат отговори от НЗОК

Родители на деца с диабет изпращат писмо до Националната здравно осигурителна каса, като изискват отговор на писмото си за невярната информация публикувана по медиите.

До Директора на НЗОК

Г-жа Тодорова

Уважаема г-жо Тодорова,

Пишем Ви във връзка с публикувана информация в различни медии от 20.02.2014г., в която твърдите,че към настоящия момент инсулиновите помпи и глюкозни сензори се заплащат от родителите на деца със захарен диабет, а консумативите за тях се поемат от Център „Фонд за лечение на деца“. Тази информация е абсолютно невярна. За целта е необходимо да бъде издадена заповед на НЗОК за финансиране на консумативите за нуждите на децата с диабет, но такава до момента липсва.

Смятаме също, че изказаните твърдения за включване в бъдеще на пълното заплащане на инсулинови помпи, глюкозни сензори и консумативи за диабетиците ще предизвика не само финансови затруднения, но и нова вълна от недоволство на множеството групи от пациенти, страдащи от други заболявания, са неоснователни.

Ние, родителите на деца с диабет искаме най-доброто за децата ни, искаме да имат дълъг и здрав живот без късни усложнения и регресии. Затова, молим Ви, отговорете ни на какво основание правите твърдения, които не отговарят на истината.

Очакваме отговор в най-кратки срокове.

С уважение: Родители на децата с диабет

Свързани статии

Back to top button