Почивни дни през 2016 година

Почивни дни през 2016 година

След четирите почивни дни около посрещането на Новата 2016 г. по-дълга почивка ще имаме около Националния празник за Освобождението на България. Тази година Трети март се пада в четвъртък. Петъкът – 4 март, ще е неработен и така ще се съберат отново четири почивни дни – от 3 до 6 март. На 12 март (събота) ще се отработва 4 март.

Следващата голяма почивка е за Великден. Тази година той се пада на 1 май. Почивни ще са 29 април (петък), 30 април (събота) и 1 май(неделя) и 2 май (понеделник).

През септември празниците с допълнителни почивни дни са два: 6 септември –Ден на Съединението на България и 22 септември – Ден на Независимостта на България. Първият празник е във вторник и понеделник – 5 септември, също ще е почивен ден, а вторият е в четвъртък т.е. петък – 23 септември, ще е почивен и отново ще имаме 4 почивни дни. Допълнителните почивни дни ще се отработват съответно на 10 и 17 септември.

Денят на народните будители – 1 ноември е неучебен ден, но е работен. Този ден е неработен, неприсъствен и официален празник за работещите в системата на „Средното образование“ – включва училища, детски градини и помощни звена. Някои частни детски градини избират да работят на този ден.

През 2016 г. Бъдни вечер е в събота – 24 декември, Коледа е в неделя – 25 декември, а Рождество Христово в понеделник – 26 декември.

Новогодишните празници също се падат в събота и неделя – 31 декември и 1 януари 2017 г.

Общо почивните дни (празници, събота и неделя) през 2016 г. са 114. Работните дни са 252.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button