Плащаме ли разумно за лекарства – пресконференция на БГФармА

На 17.07.2012 г. от 12.00 часа в БТА ще проведе пресконференция на тема: Плащаме ли разумно за лекарства.

Организатор е Управителният съвет (УС) на БГФармА. Ще се разискват важните въпроси в българското здравеопазване и ще се осигури необходимата информация, от която се интересува всеки български гражданин. 

Основни акценти ще бъдат:
– Наредбата за изменение и допълнение на Наредба 10, публикувана в Държавен вестник на 29.06.2012 г.
– Проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти, условията, правилата и критериите за включване, промени и/или изключване на лекарствени продукти от ПЛС и условията и реда за работа на КЦР
-Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ), внесен в НС на 28.06.2012 г. от н.п. Ваньо Шарков и група народни представители
-Проблемите пред достъпа на българските пациенти до биоподобни медикаменти и тенденциите за спиране на достъпа до пазара на тези медикаменти.
– Намалени цени на медикаменти/завишени разходи за производство

Българска Генерична Фармацевтична Асоциация (БГФармА) е представител на генеричната лекарствена индустрия и член на Европейската Генерична Асоциация (ЕГА). В БГФармА членуват основните български и международни генерични фармацевтични компании, общо 18, сред които са Актавис, Тева, Софарма, Зентива, Унифарм, Медика, Сандоз, Алвоген, Гедеон Рихтер.

Източник: БГФармА

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button