Отслабвайте с шоколад

Стотици списания и Интернет издания непрекъснато изливат купища диети за отслабване и доста често сведенията от различните издания си противоречат.

За да помогнат на нуждаещите се да изберат най – правилния път, учени от Лондонски университет изготвиха списък с храни, които задължително трябва да включим в диетичния си режим.

Изследователите подчертават, че драстичните диети на които много мъже и жени се подлагат не се толкова ефикасни и по – скоро крият заплаха за здравето, отколкото да помагат. Основна причина за това е стресът в който изпада организма, ако бъде напълно лишен от храна и достатъчно течности. Това кара тялото да се презапасява и в някои случаи вместо да отслабнете, може да се предизвика точно обратния ефект.

Едно от най – важните условия за стройна фигура е достатъчният и правилен сън, защото той помага на човешкия организъм да се възстанови и да регулира метаболизма. Не прекалявайте с висенето до късно пред компютъра, а направите всичко възможно, за да си починете добре.

Английските учени препоръчват да се приемат повече естествени храни, богати на растителни мазнини. Това се дължи на факта, че мастните киселини коригират метаболизма, което спомага за по – качественото усвояване на хранителните вещества и изгарянето на повече калории. Допълнителните предимства на тези продукти са, че не са толкова калорични и е възможно да приемем по – голямо количество, за да заситим глада си.

Освен това специалистите дават съвет да похапваме повече чист шоколад без примеси и глезотии, тъй като в какаото се съдържат много антиоксиданти, които спомагат за горенето на излишните мазнини. Естествено, не трябва да прекаляваме, но един или два шоколада на ден няма да навредят на фигурата ни, ако сме достатъчно внимателни.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button