Общият брой на заразените с COVID-19 у нас става 51

Общият брой на заразените с коронавирус у нас става 51

Още осем нови случая на коронавирус у нас. За тях на редовния брифинг в неделя съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Още 8 нови случая на COVID-19 бяха установени у нас след лабораторни изследвания, извършени във Военномедицинска академия и Националната референтна лаборатория. С тях случаите, доказани в рамките на днешния ден, са общо 10.
Регистрираните до момента в България  случаи  на новия коронавирус са 51, два от които смъртни. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски.

От думите му стана ясно, че едната от положителните проби, изследвани в Националната референтна лаборатория за потвърждение, е на 47-годишния мъж от Варна, за когото по-рано днес съобщи лечебното заведение в областния град.

Мъжът е пътувал до Италия и Испания. В момента е поставен под карантина в инфекциозното отделение на Университетска болница „Св. Марина“.

По отношение на пациентите, при които е потвърден COVID-19 и проявяват средно тежка към тежка клинична картина, началникът на ВМА обясни, че остават под болнично наблюдение както следва: 10 души във ВМА, петима в държавната белодробна болница в София, един в „Пирогов“, един в „Александровска“, един в университетската болница във Варна, четирима в тази в Плевен и двама в областното лечебно заведение в Габрово.

 

Брифинг на Националния оперативен щаб

НА ЖИВО: 8 нови заразени с коронавирус у нас. Подробности четете тук: https://bit.ly/33hOLt8 #ОстанетеСиВкъщи #StayHome

Публикувахте от Новините на NOVA в Неделя, 15 март 2020 г.

Свързани статии

Back to top button