Нова методика в ин витро оплождането въвеждат в МЦ Димитров

За първи път в България Ин витро център Димитров въвежда новата методика INVO и INVOcell капсулата. По този повод се проведе телемост между България и Колумбия. В него участваха специалистите на клиниката и създателят на капсулата д-р Клод Рану.

Връзката с него е осъществена благодарение на колумбийския ин витро специалист д-р Елкин Луцена, който активно работи с българските си колеги и в началото на март бе на посещение в центъра.

INVOcell капсулата представлява влагалищна инкубация. В сега познатата процедура, след като се оплоди яйцеклетката, тя се поставя в инкубатор за 3 до 5 дена. След този период следва ембриотрансфер или поставяне на ембриона в матката за последваща имплантация. INVOcell капсулата играе ролята на инкубатора, но тя се поставя във влагалището на жената където остава също толкова дни.

„Със сигурност, за хората, засегнати от безплодие водещо значение за успеваемостта е психиката. Връзката между психика и безплодие е двупосочна. От една страна репродуктивният проблем влияе върху психиката, а от друга конфликтите в психичното пространство влияят върху тялото. Ето защо смятам, че INVOcell капсулата осигурява по-добър емоционален контакт за пациентката, тъй като тя се чувства свързана и с този етап от процедурата, носейки оплодената яйцеклетка в себе си“, заключи в края на телемоста д-р Клод Рану.

Д-р Рану има повече от 30 години опит в областта на изследванията и лечението на безплодието. Създател е на 12 ин витро центъра в цял свят. Над своето изобретение работи повече от пет години и патентова INVO процедурата и INVOcell капсулата през 2007 година в Бостън, САЩ.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button