Нов подход за култивиране на ембриона прилагат в АГ център Димитров

„Ин витро АГ Медицински център Димитров” отбелязва 18 годишнината от своето създаване с официално откриване на новата сграда на клиниката.

В новия център за първи път ще бъде приложен нов подход за култивиране на ембриона. Екипът на центъра заедно с колеги от университета в Улм, Германия, са разработили устройство, част от нов тип инкубатор, благодарение на което условията на инвитро култивирането се доближават максимално до естественото инвиво развитие на човешкия ембрион.

Това устройство реално имитира движенията на маточната тръба, а това има огромно значение за метаболизма на ембриона – по този начин той се предпазва от вредните вещества, които сам отделя. Съчетаването на изключително качествени среди, които се използват вече в АГ центъра и заедно с такава динамична система за култивиране на ембрионите, шансовете за бременност значително се увеличават.

В АГ центъра от началото на годината успешно е въведена затворена система за верифициране на ембриони, която отговаря на последните европейски директиви за асептичност и се отличава с много висока успеваемост при трансфера на замразени ембриони

Верификацията е най-съвършения метод на замразяване, чрез който се избягват вредните за живата материя промени в процеса на охлаждане и замразяване.Това става като се използват криопротектори и се постига много висока скорост на понижаване на температурата от порядъка на 20 000 градуса в минута. Така ембрионите се предпазват от температурния шок и се постига стъклоподобно, безкристално състояние (аморфно) на разтворите в клетките, което е гаранция за запазване на тяхната виталност.

Разширяването на дейността и увеличеният брой пациенти, наложи „Инвитро АГ медицински център Димитров” да се премести на нов адрес. Двойките с репродуктивни проблеми вече ще могат да получат помощ в столичния квартал Младост 1, в модерна и функционална сграда, обзаведена по всички световни стандарти на медицинската практика.

Освен акушер-гинеколозите на разположение за консултации са ендокринолог, имунолог и кардиолог. Центърът разполага и с 4D ултразвуков апарат за фетална морфология (прецизен оглед на плода за вродени аномалии). Уролог-андролог консултира на място мъжкия стерилитет.

За удобство на пациентките редица изследвания като скрининг за диабет, изследвания за генетични дефекти и др. се извършват също на място в Центъра. Към клиниката функционира и банка за стволови клетки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button