Лекари раздават болнични срещу наденица и салам

Тежката финансова ситуация у нас, принуди дори и представителите на най – богатите прослойки от населението да шмекеруват на дребно, за да оцелеят в джунглата наречена България.

„Господари на ефира” съобщиха за случай, в който лекар от Перник искал от пациентите рушвет от наденици и кайма, за да им издаде болнични.

На телевизията пък разказала гражданката Божинкова, която отначало била очарована от човещината на д-р Танков. Защото той вместо да иска стотици левове, както някои определени представители на своята и други професии заявил, че всички сме хора и трябва да си помагаме.

Неговата помощ щяла да се изрази в даването на достатъчно време отпуск по болест и в помагането да се нагласят документите, необходими за ТЕЛК на болната госпожа. В замяна на своята помощ, Танков поискал две – три кила наденица и кайма, като дори разказал, че знае в коя хранителна верига работи пациентката Божинкова. Понеже следял всичко изкъсо бил информиран, че в магазините в момента има промоция на въпросните хранителни продукти и не било необходимо клиентката му да се овътря, като купува на обичайно безобразно високите цени.

Божинкова при този случай кандисала, защото искането му й се сторило разумно и не преминавало границата. При следващото й посещение той обаче дал заявка за по – голяма доставка, а чашата на търпението преляла, когато поискал в прав текст подкуп от 100 лева. Тя отвърнала, че няма пари, но докторът настоял категорично.

Тогава гражданката се ядосала доста сериозно и решила да осигури парите, но в същото време да алармира и органите на МВР. От полицията веднага демонстрирали готовност за действие, но изрично я предупредили да не споменава пред никой, защото за д-р Танков е имало и предишни сигнали, но отнякъде изтичала информация и той се оказвал подготвен за полицейската атака.

Този път обаче не станало така и акцията преминала като по учебник. Божинкова влязла с парите в кабинета и след кратък разговор му ги предала. В джоба си обаче имала пуснат мобилен телефон, който осъществявал връзка със СРС – тата на МВР. Когато докторът прибрал пачката, тя викнала предрешените като пациенти полицаи и показала къде е скрил парите.

Разочаровани граждани пък коментираха, че заради безстопанственото управление на държавата от 22 години насам, всичко живо полудя и се чуди само как да граби. Хората са категорични, че докато не се вземат спешни мерки, не само лекарите, но и представителите на всички други професии, ще бъдат принудени да мамят, за да не умрат от глад.

Източник:
Господари на ефира
Back to top button