Започват номинациите за „Лекар на годината 2021“

БЛС ще почете Деня на българския лекар – 19 октомври. В празничния ден, по традиция на официална церемония, ще бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината.

Тази година е по-специална, защото честваме 120 години от основаването на Съсловната организация и 31 години от възстановяването й.

Категориите, в които се номинират заслужилите признание медици са:
1. “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;
2. “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“;
3. “Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България;
4. “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“;
5. “Лекар на годината 2021 г.”

Вашите номинации очакваме до 30.09.2021 г. на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2021@blsbg.com.

Изискванията за подаване на предложения в горепосочените категории са следните:
– упоменаване за коя от посочените категории предлагате номинация;
– кратка професионална биография на номинирания кандидат (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива) и т. н. ).

Припомняме, че номинации могат да бъдат подавани от Регионалните лекарски колегии, Дружества по специалност, лечебни заведения, отделения, отделни лекари и пациенти.

Комисия, включваща представители на ръководството на БЛС, ще разгледа предложенията и ще отличи победителите. Регламентът предвижда с най-голяма тежест при отличаването на победителите да са номинациите подадените от Регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат: дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н.

Източник:
Пресцентър БЛС
Back to top button