IX Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

На 6 и 7 ноември в София Хотел Балкан (бивш Шератон) се проведе IX Софийски симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие, организиран от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Над 200 специалисти акушер-гинеколози, неонатолози, биолози и ембриолози, специализанти и студенти по медицина участваха на водещия научния форум. Темата на събитието, предизвикала толкова голям интерес, беше „Асистирани репродуктивни технологии, бременност и раждане“.

В рамките на научния форум бяха разгледани интересни научни презентации, представени от водещи репродуктивни специалисти, акушер-гинеколози, специалисти по фетална медицина и неонатолози от България и чужбина. За радост на участниците бяха използвани възможностите на съвременната телемедицина с представяне на демонстрационни високо специализирани ултразвукови прегледи и оперативни интервенции с видеовръзка на живо от кабинетите по фетална медицина и операционните на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, както и директна телевръзка с лондонската King’s College Hospital.

През двата дни организаторите бяха разпределили темите в рамките на три модула, разглеждащи различни аспекти от зачеването, през проследяването на бременността до раждането.

Организаторите обещават на юбилейното десето издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина да представи още повече интересни теми и достижения на световната медицина.

 IX Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

Източник:
shterevhospital.com
Back to top button