Ива Дойчинова – Заставам с лицето и името си зад каузата на „Майки за донорство“

Ива Дойчинова – радио и тв водещ на „Ива от сутрин до обед“ – авторско предаване по радио ФМ+, „Часът на мама“ и „Денят е прекрасен“ по бтв, „Денят започва“ – БНТ.
Заставам с лицето и името си зад каузата на „Майки за донорство“ със сърцето си на жена и майка на две дъщери. Да искаш да бъдеш майка е същността на жената и се корени дълбоко в душата, чувствата и инстинктите ни. Да можеш да станеш майка обаче е биологично обусловено от редица физиологични фактори.

 

В България има много жени и голяма част от тях много млади, които чисто биологично са възпрепятствани да дарят живот и да осъществят себе си като родители. Те не са виновни за това и не могат да бъдат поставяни в ролята на жертви и наказвани като непълноценни, заради този факт.

 

Всяка една от нас, която произвежда здрави яйцеклетки всеки месец може да дари този естествен носител на живот на жена, която ще го го превърне в своето чакано и обичано дете. Важно е дарителката да отговаря на условията за това и да се запознае с процедурите и изискванията за поверителност. Така песъчинките, които минават през нас – вече станалите майки – могат да станат перлите на мечтана рожба за друга жена.

Когато станеш майка се радваш на всички детски очички и протягаш ръце към всички плачещи малчугани. Когато веднъж станеш майка приемаш присърце съдбите на жените, които мечтаят за това и можеш да им помогнеш с нещо малко, но толкова силно и женско – твоята яйцеклетка. Това е кампания от жени за жени.

Любовта и съпричастността се разпространяват, нямат нужда от обяснение. Ако искате да разберете какво означава донорството на яйцеклетки и дали можете да станете дарител – запознайте се с регламента в Майки за донорство, съобразен с европейските стандарти. След това сърцето говори и то решава :)

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button