ИСУЛ получи дарение от 10 кислородни концентратора за КОВИД отделенията

Дарение- 10 кислородни концентратора за КОВИД отделенията на ИСУЛ от Посолството на Азербайджан

Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България, връчи днес на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ 10 броя кислородни концентратора Aeroplus E. Машините са последно поколение, производство на германската компания Kröber Medizintechnik GmbH, и са подходящи за интензивна грижа за пациентите в КОВИД структурите на болницата.

От името на здравното заведение дарението получиха изпълнителният директор Любомир Пенев, зам.-председателя на Борда на директорите на проф. Йорданка Узунова и началникът на КОВИД отделението за неусложнени пациенти с коронавирусна инфекция д-р Петър Калайджиев.

Началникът на отдел „Протокол“ в Министерство за здравеопазването Лъчезар Карадимов връчи на Негово Превъзходителство поздравителен адрес от името на ведомството.

На церемонията присъстваха Проф. Евгения Василева, зам.-директор по медицинската дейност и началник на Клиниката по неврология, доц. Васил Василев, началник на Клиниката по нефрология, който доскоро оглавяваше едно от КОВИД отделенията, Десислава Кирилова, зам.-директор по икономическата дейност и др.

1. Prof. Uzunova Negovo Prevazhoditelstvo Lyubomir Penev d r Kalajdzhiev
1. /От ляво на дясно/ Проф. Йорданка Узунова, зам.-председател на Борда на директорите на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България, Любомир Пенев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и д-р Петър Калайджиев, началник на КОВИД отделението за неусложнени пациенти с коронавирусна инфекция.

2. Lachezar Karadimov Penev Negovo Pravazhoditelstvo d r Kalajdzhiev

2. /От ляво на дясно/ Лъчезар Карадимов, началник на Отдел „Проток“ в Министерство на здравеопазването, Любомир Пенев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България и д-р Петър Калайджиев, началник на КОВИД отделението за неусложнени пациенти с коронавирусна инфекция.

3. Lyubomir Penev prof. Uzunova Negovo prevazhoditelstvo

3. /От ляво на дясно/ Любомир Пенев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, проф. Йорданка Узунова, зам.-председател на Борда на директорите на болницата и Негово превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България.

4. Paketite s novite kislorodni kontsentratori za KOVID otdeleniyata

4. Пакетите с новите кислородни концентратори за КОВИД отделенията.

Свързани статии

Back to top button